Vražda jen pro zvané přehled
Mallowan Hall série
< 3. díl
„Dnes večer dojde k vraždě…“ Kdo by odolal tak lákavému pozvání? Samozřejmě že jde jen o součást společenské hry a hospodyně u Agathy Christie Phyllida Brightová se těší, jak využije na návštěvě u nových hostitelů, pana a paní Wokesleyových, svých deduktivních schopností. Rodinní přátelé byli přizváni, aby ztvárnili podezřelé, a pan Wokesley si bravurně poradí se svou rolí mrtvoly. Bohužel když se má prozradit řešení, ukáže se, že pan Wokesley je skutečně mrtvý! V nepřítomnosti inspektora Corka přebírá Phyllida vedení vyšetřování. Zpočátku se zdá, že neexistuje žádný důvod, proč by někdo chtěl pana Wokesleyho zabít, ale pak Phyllida začne spojovat jednotlivé podezřelé s jejich herními rolemi a přidělenými motivy. Brzy vyjde najevo, že každý z nich měl důvod hostitele zavraždit – ve hře i ve skutečnosti. Phyllida se ocitá uprostřed ďábelsky zamotané záhady, kde vrah odmítá hrát podle pravidel…... celý text
Originální název: Murder by Invitation Only, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda jen pro zvané. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 9 komentářůSouvisející novinky - Vražda jen pro zvané (2)
Hospodyně u Agathy Christie znovu zasahuje!
17.12.2025
Když tě ztrácím, Plný dům a další knižní novinky (49. týden)
01.12.2025
Kniha Vražda jen pro zvané v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 18x |
| ve Čtenářské výzvě | 9x |
| v Mé knihovně | 38x |
| v Chystám se číst | 54x |
| v Chci si koupit | 27x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Colleen Gleason také napsal(a)
| 2023 | Vražda v Mallowan Hall |
| 2024 | Jedovatá stopa |
| 2025 | Vražda jen pro zvané |

94 %
65 %

Autorka se očividně inspirovala ve své tvorbě Agathou Christie. Nejen, že ji umístila do svého románu jako postavu, i když její role je spíše epizodní, ale hlavně celkové pojetí knihy se této královně detektivek v mnohém podobá.
Zpočátku mi to přišlo trochu tuctové a moc mě to nebavilo, ale nakonec byl průběh celého případu dobrý a můj výsledný dojem z knížky je spokojenost, kterou hodnotím za tři hvězdy.