Vražda jen pro zvané přehled

Colleen Cambridge (p)

Mallowan Hall série

< 3. díl

„Dnes večer dojde k vraždě…“ Kdo by odolal tak lákavému pozvání? Samozřejmě že jde jen o součást společenské hry a hospodyně u Agathy Christie Phyllida Brightová se těší, jak využije na návštěvě u nových hostitelů, pana a paní Wokesleyových, svých deduktivních schopností. Rodinní přátelé byli přizváni, aby ztvárnili podezřelé, a pan Wokesley si bravurně poradí se svou rolí mrtvoly. Bohužel když se má prozradit řešení, ukáže se, že pan Wokesley je skutečně mrtvý! V nepřítomnosti inspektora Corka přebírá Phyllida vedení vyšetřování. Zpočátku se zdá, že neexistuje žádný důvod, proč by někdo chtěl pana Wokesleyho zabít, ale pak Phyllida začne spojovat jednotlivé podezřelé s jejich herními rolemi a přidělenými motivy. Brzy vyjde najevo, že každý z nich měl důvod hostitele zavraždit – ve hře i ve skutečnosti. Phyllida se ocitá uprostřed ďábelsky zamotané záhady, kde vrah odmítá hrát podle pravidel…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2025 , Kalibr
Originální název: Murder by Invitation Only, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda jen pro zvané. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ThomasRuhe
17.01.2026

Autorka se očividně inspirovala ve své tvorbě Agathou Christie. Nejen, že ji umístila do svého románu jako postavu, i když její role je spíše epizodní, ale hlavně celkové pojetí knihy se této královně detektivek v mnohém podobá.
Zpočátku mi to přišlo trochu tuctové a moc mě to nebavilo, ale nakonec byl průběh celého případu dobrý a můj výsledný dojem z knížky je spokojenost, kterou hodnotím za tři hvězdy.

všech 9 komentářů

Související novinky - Vražda jen pro zvané (2)

Hospodyně u Agathy Christie znovu zasahuje!

17.12.2025

Když tě ztrácím, Plný dům a další knižní novinky (49. týden)

01.12.2025

Kniha Vražda jen pro zvané v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně38x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Colleen Gleason také napsal(a)

2023  78%Vražda v Mallowan Hall
2024  83%Jedovatá stopa