O knize Vona
Příběh inspirovaný jedním z největších přírodních i lidských neštěstí Šumavy. Odlehlé osady pod Huťským štítem čekají v dubnu 1853 na příchod jara. Marně. Dočkají se jen přívalů sněhu, který všechno a všechny pohřbí. A taky hladu, neznámé epidemie, hrůzy a šílenství. Někteří si vyberou smrt, jiní se v boji o přežití zřeknou vlastního lidství. Ozvěnu té dávné tragédie si dodnes předávají potomci jednoho z rodů, zatímco hrůzné dědictví čeká na své odhalení. Román, který ctí horor i detektivku, vypráví prastarý příběh o boji dobra proti zlu a odpuštění proti nenávisti. Příběh o strachu a nepochopení, co přechází z otců na syny. Alespoň do momentu, kdy na scénu vstoupí ta, jež v mužském světě nemá ani právo na jméno — Vona.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Vona od Petry Klabouchové je silným a temným příběhem, který se dotýká lidské duše. Čtenáři oceňují autorčin um zachytit atmosféru a psychologii postav. Příběh se odehrává na pozadí historických událostí a zkoumá dědictví zla a strachu, které se předává napříč generacemi. Mnozí čtenáři byli ohromeni hloubkou a intenzitou textu, který je nutí zamyslet se nad lidskou povahou a vztahy. Vona je kniha, na kterou se nezapomíná a která vyvolává silné emoce, ať už pozitivní, nebo negativní. Více v komentářích.
Komu by se kniha Vona mohla líbit?
- Čtenáři, kteří hledají temné a psychologické příběhy
- Milovníci historických románů s hlubokým poselstvím
- Fanoušci autorčiných předchozích děl
- Ti, kdo se nebojí silných emocí a náročných témat
- Čtenáři, kteří ocení poetický jazyk a atmosféru
Kniha Vona v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 105x |
| v Přečtených | 1 426x |
| ve Čtenářské výzvě | 423x |
| v Doporučených | 127x |
| v Mé knihovně | 352x |
| v Chystám se číst | 1 033x |
| v Chci si koupit | 258x |
| v dalších seznamech | 12x |
„V životě člověk nikdy není sám, Leno. I když jdeš po zapomenuté lesní stezce, kdesi tam ve tmě na tebe vždycky někdo čeká. Možná ti uprostřed noci ukáže krásu hvězd. A nebo ti prokousne hrdlo.“
„Dneska se nám narodilo světlo, Antone, jako každý rok v tenhle den. Od zítřka se nám bude slunce vracet, každé ráno o kousek dřív. Nad temnotou vyhrálo, teď bude sílit, až nakonec sněhy roztají a všechno kolem začne rašit a kvést. Život se vrátí. To je pravá spása a život věčný, který se nikdy nezastaví.“
všech 3 citátů najdete u autoraSouvisející novinka - Vona
10 nejčtenějších knih (srpen)
15.08.2026
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
vraždy Šumava 19. století léčitelství, alternativní medicína česká literatura násilí rodinné vztahy vlci epidemie domácí násilí tragédie zima rodinná tajemství hladomor komunistický režim misogynie sněhová bouře dobro a zlo psychopati, sociopati oběti násilí rodinné prokletí sněhová kalamita bylinkářstvíPetra Klabouchová také napsal(a)
| 2023 | U severní zdi |
| 2024 | Ignis fatuus |