Voľba přehled
Mala len šestnásť rokov, keď ju a jej rodinu odviedli nacisti z Košíc do Osvienčimu. Hneď po príchode ju doktor Mengele oddelil od mamy a jej rodičia zomreli v plynovej komore. Edith v tábore zažila nepredstaviteľné chvíle, no jej odvaha a sila pomohli prežiť nielen jej a jej sestre, ale aj ďalším ženám z tábora. Dnes je Dr. Edith Eva Eger medzinárodne uznávanou psychologičkou a skúsenosti, ktoré nadobudla, jej umožňujú pomáhať najťažším prípadom, či už sú to vojnoví veteráni, ľudia žijúci v traumatizujúcom rodinnom prostredí, alebo potenciálni vrahovia. V knihe Voľba spracúva svoj jedinečný príbeh o prežití holokaustu a úteku do Ameriky. Spomienky pretkáva zaujímavými prípadmi zo svojej praxe, svojimi názormi na ľudský život a na to, čo sama nazýva "možnosťou voľby". Ukazuje, ako si každý môže zvoliť, že sa zbaví väzenia, ktoré si postavil vo svojej mysli, a nájsť oslobodenie bez ohľadu na minulosť.... celý text
Originální název: The Choice, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Voľba. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 111 komentářůSouvisející novinky - Voľba (0)
Kniha Voľba v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 16x |
| v dalších seznamech | 8x |

78 %
81 %
Voľba
Když bylo Edith šestnáct let, dostala se do Osvětimi, přišla o rodiče, ale sama přežila. Po válce se jí podařilo emigrovat do USA, kde vystudovala psychologii a rozhodla se, že chce pomáhat druhým. Kromě příběhu samotné paní Edith tu máme i několik inspirativních příběhů jejich pacientů.
Knihy těch, kdo mají co říci, mám moc ráda. Obzvláště, pokud se jedná o tak silný a bolavý příběh, který však končí šťastně a může mnohé z nás inspirovat k tomu, abychom dokázali i my bojovat se svými démony a strachy.
Život paní Edith skutečně nebyl jednoduchý a když skončila druhá světová válka, předpokládala bych, že tím skončí i hrůza, kterou prožila. Bohužel tomu tak nebylo a ona s rodinou musela opět utíkat, tentokrát před komunisty.
Kniha nejen že je zajímavá po obsahové stránce, ale je i dobře napsaná (což se mnohdy u podobných knih nestává). Líbilo se mi i propojení s lékařstvím, respektive s psychologickou praxí. Díky tomu v knize najdete i spoustu zajímavých myšlenek a také rady pro běžný život a problémy, se kterými se běžně potkáváme.