Volání Cthulhu přehled
Výbor z povídek amerického autora, který patří nejen k zakladatelům, ale i nejlepším autorům moderně pojatého hororu. Čtenáři jistě ocení působivou atmosféru příběhů, v nichž tajemné síly, nepoznané zlo a kosmické hrůzy vyvolávají mrazení v zádech.
Literatura světová
Horory
Vydáno:
1990
Zlatý kůň
Originální název: The Call of Cthulhu: And Other Weird Stories, 1989
Originální název: The Call of Cthulhu: And Other Weird Stories, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání Cthulhu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 22 komentářůSouvisející novinky - Volání Cthulhu (0)
Kniha Volání Cthulhu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 311x |
| ve Čtenářské výzvě | 12x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 98x |
| v Chystám se číst | 66x |
| v Chci si koupit | 23x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Část díla
Alchymista 1916 |
Chladný vzduch 1928 |
Děs redhookské čtvrti 1927 |
Krysy ve zdech / Potkany / Potkany v múroch 1924 |
Polaris 1920 |
Howard Phillips Lovecraft také napsal(a)
| 2011 | Volání Cthulhu 1 |
| 2010 | Hrobka |
| 2014 | H. P. Lovecraft – Komplet Sebraných spisů |
| 2011 | Měsíční močál |
| 1990 | Volání Cthulhu |

90 %

Táto zbierka je vcelku priemer, aj keď ju zastrešuje Lovecraftov najslávnejší výtvor Volanie Cthulhu, ktoré sa samo tiež nevyhne typickému slovnému zveličovaniu a pochybnej logike ( Cthulhu vstane a ide zase spať ). Potkany v Múroch prinášajú bandu archeológov ktorý sa roztekajú v posvätnej hrôze keď nájdu nejaké kostry v starej jaskyni, Des Redhookskej Štvrti je zasa trailer na neexistujúci satanistický román a Slávnosť končí skôr než sa môže niečo stať. To všetko je zaliate autorovou snahou vyvolať v čitateľoch hrôzu tým že napíše aká je to strašná a bezbožná hrôza. Alchymysta je fajn, akurát tiež taká skica potenciálneho príbehu a Polaris je ďalšie putovanie za snovými mestami, ktoré mám celkom rád lebo mávajú zaujímavé myšlienky. No a cenu Miss sympatia získava poviedka Chladný vzduch. V tejto celej konštelácii príliš vyskakujú typické Lovecraftove neduhy a väčšinou nie sú vyvážené niečím desivozvratozapamätateľným, okrem titulnej chobotopapule. Takže ako vravím priemer.