Vítejte v Pekle přehled
Roman Bureš
Čtrnáct povídek v širokém spektru žánrů – od pekelné temné fantasy přes drsné postapo a vzdálenou budoucnost až po čistokrevné historické příběhy, a dokonce i jednu pohádku! Populární autor fantastiky Roman Bureš přináší výběr ze své tvorby, otevírá brány do několika fantastických světů a servíruje nám peklo hned na několik způsobů. Co se stane, když lidé spáchají takové zlo, že dojde k narušení blány mezi světem lidí a pekelnou říší? Jak zastavit hladového obra, který hrozí sežrat celé království? Zbortí se lidská společnost jako domeček z karet, když bude znát datum svého zániku? Dokáže se mladá dívka postavit svému osudu ve slumu postapokalyptické megapole? A co zažívá hříšník, který se ocitne v pekle, aniž by tušil, za co si ho zasloužil?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vítejte v Pekle. Přihlašte se a napište ho.

„Vítejte v pekle, přátelé. A protože času není nazbyt, prosím, následujte mě!“ pronáší ďábel k hříšníkům v titulní povídce sbírky. Přestože tato povídka celý cyklus krátkých prací Romana Bureše uzavírá, mohlo by být toto provolání stylovým vstupem do povětšinou ponurého světa Burešovy fantazie. Prostě se připoutejte, pořádně se zašklebte, pekelně nalaďte a hurá do toho. Část zde uveřejněných povídek má spojitost s autorovými románovými cykly Inferium (O lidském dobytku, Za Sofii), Propast času (Serena,Neffi,Spasitel) nebo s Legionářem (Třetí den, Botička). Nejikoničtější mi kromě titulní povídky připadaly dva (post)apokalyptické kousky Serena a Pěkná kérka, špatná ale není žádná z povídek. V každé je možné najít zajímavou pointu, nějaké záludné překvapení či úsměvnou satirickou šlehu (a dokonce tu máme i jednu pohádku o obrově přání nebýt obrem). Roman píše peprně, drsně a s nadhledem, takže o zábavu je postaráno.

R.Bureš je jednoznačne "nejčtivější" súčasný český žánrový autor. Jeho knihy sa čítajú jedným dychom, nepostrádajú však hĺbku, množstvo jemných a menej jemných narážok a hlavne skvelú POINTU. Všetky poviedky top kvalitka, žiadne slabé miesto. Tešil som sa z každého riadku, bavil som sa, zamyslel som sa. Presne to očakávam od dobrej knihy. "Burešovky" sú všetky VYNIKAJÚCE - pán "Písač" s veľkým Pé má Dar s veľkým Dé. Ďakujem
Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)
20.11.2022
Kniha Vítejte v Pekle v seznamech
v Mé knihovně | 94x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Pěkné, jak jinak. Škoda, že Roman Bureš teď přepisuje už tak skvělé knihy jako je Propast času, byl bych raději, kdyby napsal něco nového, třeba ve stylu povídky Za Sofii, která se mi asi líbila nejvíc.