Vetřelci z hlubin přehled
John Wyndham (p)
Čtenářům se dostává do rukou další z Wyndhamových románů, který vás zajisté uchvátí a vtáhne do dramatického děje. Společně s rozhlasovými scénáristy Phyllis a Mikem se stanete svědky budoucí vize světa, který je ohrožen vpádem cizí civilizace. Jak se naše civilizace s novou skutečností vyrovná? Budou tyto tak odlišné formy života moci žít na jedné planetě? Nebudou noví návštěvníci Země ohrožovat samu podstatu lidské existence? Na tyto i další otázky vám naznačí odpověď román Johna Wyndhama Vetřelci z hlubin, který je mistrně napsaný, napínavý, plný filozofických úvah a v neposlední řadě zajímavých postřehů o psychice lidí.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1994 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
The Kraken Wakes, 1953
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vetřelci z hlubin. Přihlašte se a napište ho.
Den Trifidů byl úžasný, ale toto se u mne minulo. Nevadí, dočetla jsem, nebylo to až takové přemáhání, ale příště budu u Wyndhama více vybírat.
Milujem zdĺhavé začiatky, a tak ako mám rada 8 hrozných od Tarantina, tak sa mi páčila aj táto kniha a spôsob, akým bola napísaná, rozvláčne popisy všetkého a každej situácie, až to napokon dospelo k veľkolepému koncu... Apokalypsa ako vyšitá. Ku knihe sa rozhodne ešte viackrát vrátim. :-)
Kniha Vetřelci z hlubin v seznamech
v Mé knihovně | 100x |
Tento reportážně vedený příběh, plný teoretických úvah a domněnek o koexistenci dvou civilizací na modré planetě mě příliš nebavil. Prokousat se první invazní a odvetnou třetinou bylo dost na krev, z vod podprůměru to pozvednula zajímavá třetina poslední včetně zakončení v nastalé apokalypse. Před nejznámějších Dni Trifidů si dám ještě pár Wyndhamových povídek, tentokrát jen ale průměrných - 55 %