Věštkyně drobných osudů přehled
Potulná věštkyně najde v hřejivém a okouzlujícím fantasy debutu nečekanou rodinu. Tao je přistěhovalecká věštkyně, která putuje mezi vesnicemi jen se svou věrnou mulou. Věští pouze „drobné“ osudy: jestli příští týden přijdou kroupy, kterého chlapce barmanka políbí nebo kdy se otelí kráva. Z vlastní trpké zkušenosti ví, že velké věštby mívají velké následky… I když vede osamělý život, je lepší než ten, který zanechala za sebou. Jenže jedna malá věštba nečekaně přeroste v něco mnohem většího, když ji (polo)napravený zloděj a bývalý žoldák zatáhnou do zoufalého pátrání po ztraceném dítěti. Brzy se k nim přidá i pekařka s chutí na dobrodružství a — samozřejmě — tak trochu kouzelná kočka. Tao se vydává na novou cestu s druhy, kteří mají srdce stejně velká, jako jsou její věštby malé. Ale jak postupně opouští svou ostražitost, stíny její minulosti se začínají stahovat — a ona se musí rozhodnout, zda riskovat všechno, aby si uchovala rodinu, o které nikdy nevěřila, že by ji mohla mít.... celý text
Originální název: The Teller of Small Fortunes, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věštkyně drobných osudů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
Související novinky - Věštkyně drobných osudů (1)
Čtenářka duší, Až budeš moje a další knižní novinky (47. týden)
16.11.2025
Kniha Věštkyně drobných osudů v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v dalších seznamech | 1x |

70 %
83 %
Věštkyně drobných osudů
Chápu, že v cosy fantasy se nějaký extra drama neděje, ale tohle bylo až moc. Nebylo tu nic, co by mě chytlo a vtáhlo do děje. Ani takový ten pocit "tohle je taková ta miloučká cosy věc, jako Legends and Lattes nebo A Fellowship of Bakers and Magic".
Do půlky knížky jsem se ještě snažila držet pozornost, pak už jsem přepnula do listovacího módu a jenom se víceméně udržovala v obraze.
Krásná obálka, ale obsah už nestojí za to. Bohužel mě to nezaujalo tak, jak jsem doufala.