Veselice přehled
Poetický příběh české autorky odehrávající se na pomezí magie a reality.Kniha se odehrává jakoby mimo konkrétní čas a konkrétní místo, i když autorka pečlivě pracuje s reáliemi. Toto nepostižitelné, znejišťující prostředí temných pomezních hor a polomagického města Orlice uprostřed nich, místa s pradávnou a velkolepou historií, z níž ale nejintenzivněji přetrvaly prožitky minulých křivd, se stává strhujícím jevištěm. Veselice je dechberoucím příběhem, který odkrývá nejhlubší tajemství lidské duše, je prubířským kamenem charakterů hlavních hrdinů vydaných napospas šílené hře na život a na smrt.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veselice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 3 komentářůSouvisející novinky - Veselice (0)
Kniha Veselice v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 13x |
| ve Čtenářské výzvě | 6x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 2x |
| v Chystám se číst | 5x |
| v Chci si koupit | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Eva Hudečková také napsal(a)
| 2002 | O ztracené lásce |
| 2001 | Bezhlavá kobyla |
| 1998 | Bratříček Golem |
| 2006 | Tajemství pražského šotka |
| 2002 | Sedmihlásek |

90 %
73 %

Žádná veselice se nekonala, snažila jsem se, ale nešlo to: podivné míchání jakoby starobylejšího stylu (košaté a poetické popisy místa, krajiny, počasí,...) i obsahu s modernou (volby, touha po moci, korupce, převrat?), v čase přitom nikde neukotveného příběhu. Podivné postavy a jejich chování, žádná sympatická.
Dílo zkázy pro mne dokonaly strašlivé (a ještě opakující se) ilustrace a tíha knihy se zbytečně drahou výpravou (tlustý křídový papír) a přebytečnou délkou.