Věra Čáslavská – Život na Olympu
přehled
Věra Čáslavská: nejúspěšnější česká sportovkyně všech dob, žena, která na olympijských hrách v Tokiu a Mexiku získala jako sportovní gymnastka celkem sedm zlatých medailí. Protože odmítla odvolat svůj podpis pod manifestem Dva tisíce slov, byla po roce 1969 vyloučena z veřejného života. Po listopadu 1989 byla poradkyní prezidenta Václava Havla a v letech 1990–1996 předsedkyní Československého, resp. Českého olympijského výboru. Po rodinné tragédii v roce 1993 se na dlouhou dobu stáhla do soukromí, na veřejnosti vystupuje až v posledních třech letech. Kniha Pavla Kosatíka Život na Olympu je autorizovaným životopisem, zachycujícím vůbec poprvé uceleně a plasticky celou dosavadní životní dráhu jedné z nejvýznamnějších českých žen nové doby.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha o Věře Čáslavské přináší fascinující pohled na život této výjimečné sportovkyně. Čtenáři oceňují její silný příběh plný vítězství i porážek. Zaznamenává nejen sportovní úspěchy, ale i těžkosti, které musela překonat. Věra byla inspirativní osobností, jejíž odhodlání a morální síla zasáhly mnohé. Autor Pavel Kosatík dokázal zachytit atmosféru doby a výjimečnost jejího života, což čtenáře hluboce oslovilo. Kniha je považována za důstojnou poctu této legendární gymnastce, která se nikdy nevzdávala. Více v komentářích.
Komu by se kniha Věra Čáslavská – Život na Olympu mohla líbit?
- Fanoušci sportovních biografií
- Čtenáři se zájmem o českou historii
- Milovníci inspirativních příběhů
- Obdivovatelé silných ženských osobností
- Ti, kdo hledají hlubší pohled na životní osudy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věra Čáslavská – Život na Olympu. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 55 komentářůSouvisející novinky - Věra Čáslavská – Život na Olympu (1)
35 nových eknih zdarma (září)
27.09.2020
Kniha Věra Čáslavská – Život na Olympu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 230x |
| ve Čtenářské výzvě | 72x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 99x |
| v Chystám se číst | 64x |
| v Chci si koupit | 11x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
životopisy, biografie sport olympijské hry sportovci, sportovkyně gymnastika Věra Čáslavská, 1942-2016Pavel Kosatík také napsal(a)
| 2012 | Věra Čáslavská – Život na Olympu |
| 2018 | Jiný T.G.M |
| 2009 | Jan Masaryk: Pravdivý příběh |
| 2010 | České snění |
| 2009 | Manželky prezidentů: deset žen z Hradu |

75 %
95 %
Věra Čáslavská – Život na Olympu
Úžasný životopis. Snad můj druhý, který jsem zhtla jako nic. Po Marii Curie další takový, který se mi moc líbí.