Krvavá svatba přehled
Venkovská trilogie série
1. díl >
Vzrušující básnické drama významného španělského autora v moderním překladu V. Mikeše. Z Lorkovy hry přímo sálá atmosféra horoucí Andalusie, vyvolávající neodolatelnou vášeň, vášeň prolívat krev druhých. Jakoby i vyprahlá zem toužila čas od času krev nasát a vražda byla jakousi neodvratnou tradicí tohoto kraje a doby. Touha lidí po pomstě je nesmrtelná, odpuštění nemožné, tragedie nevyhnutelná.... celý text
Originální název: Bodas de sangre, 1933
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavá svatba. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 24 komentářůSouvisející novinky - Krvavá svatba (1)
54 nových eknih zdarma (září)
23.09.2019
Kniha Krvavá svatba v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 226x |
| ve Čtenářské výzvě | 22x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 33x |
| v Chystám se číst | 43x |
| v Chci si koupit | 4x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
nevěra zfilmováno španělská literatura sňatky, svatby žárlivost rozhlasové zpracování krevní mstaFederico García Lorca také napsal(a)
| 2008 | Krvavá svatba |
| 1956 | Cikánské romance |
| 2008 | Dům Bernardy Alby (převyprávění) |
| 2011 | Dům Bernardy Albové |
| 1969 | Zelený vítr |

80 %
78 %
Krvavá svatba
Krvavou svatbu jsem začala číst s mírným podezřením, že mě čeká něco mezi andaluským folklórem a antickou tragédií. To jsem ovšem ještě netušila, že se mi do rukou dostala téměř až hypnotická balada, ve které mi přišlo nejzajímavější to, jak velký prostor dal Lorca ženským postavám a jak se do nich dokázal vcítit. Nicméně… Asi bych si přála o chlup méně symbolického nánosu a o něco více obyčejné lidskosti. Ale chápu, Lorca měl básnickou krev. A ta tu skutečně teče proudem.