Kniha filmu přehled
Velké ideje jednoduše vysvětlené série
Jak Město bohů poznamenalo dospívající generaci? Jaký dosah mají jednotlivé zápletky Pulp Fiction? Jakým způsobem různé úhly pohledu přikrášlují skutečnost v Rašómonu? Kniha rozebírá nejzásadnější díla světové kinematografie a odpovídá na otázky, které si kladou všichni milovníci filmů. Kniha filmu je nabitá nejen informacemi, ale i filmovými plakáty, všeříkající infografikou a ikonickými scénami. Rozebírá hlavní postavy, zápletky, skryté myšlenky i způsoby, jakými daný film formoval kinematografii a společnost. Věnuje se rovněž známým hercům i režisérům, kteří výrazně ovlivnili svět na stříbrném plátně. Nezáleží na tom, jestli jste filmový nadšenec nebo jen nevíte, co si večer pustit. Díky této knize získáte inspiraci i jiný pohled na filmy, které již znáte. Připravte si mísu popcornu a pohodlně se usaďte – film začíná!... celý text
Originální název: The Movie Book, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha filmu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 3 komentářůSouvisející novinky - Kniha filmu (0)
Kniha Kniha filmu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 13x |

86 %
78 %
44 %
Kniha filmu
„Kniha filmu“ je soupis o nejvýznamnějších a nejzajímavějších filmech světové kinematografie, které formovaly filmový průmysl. Tato „významnost“ je někdy shrnuta do pouhé synopse, která nevysvětluje, proč a v čem je film tak výjimečný.
Nejvíce mě na knize bavila éra němého filmu, která toho má dost nabídnout. Jedná se o nejlepší kapitolu z celé knihy. S následujícími kapitolami se kvalita knihy snižuje. Zbylé kapitoly jsou oproti té první jen slabým odvarem. Historie filmu, filmové průmyslu a technologie se z nich vytrácí. Informací je čím dál tím méně a méně. Tato historie je načrtnuta strohou chronologickou osou, z které se čtenář moc nedoví.
„Kniha filmu“ je kniha založena na publikacích typu „100 filmů, které musíte vidět, než zemřete“. Nepochopil jsem, proč autor na jednu stránku vybere film a napíše synopsi. Přijde mi to zbytečné a rovnou si mohu vzít do rukou TV program, který mi podá skrovnější synopsi a nevyzradí mi děj. Nevidím moc smysl v tom, když na jedné stránce je popsán film (někdy i výjimečný), který by si zasloužil lepší pozornost, a autor ho odflákne pouhou synopsí, která celý film jen znehodnotí.
Celkově jsem z knížky zklamaný. Očekával jsem něco jiného. Ano, možná chci mnoho od publikace, která je literárně naučnou publikací. I přes veškerou mou kritiku se „Kniha filmů“ řadí mezi publikace, které dokážou seznámit s čtenáře s rozmanitou nabídkou významných filmů světové kinematografie.