Vekslačka přehled

Vekslačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/554379/bmid_vekslacka.jpg 5 87 87

Alma měla ráda peníze a peníze měly rády Almu. Román od autorky historických bestsellerů. Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka, co sedává s rukama v klíně. Tohle je její příběh. Příběh ženy, která se v časech totality vlastními silami vydrápala mezi nejbohatší stínovou elitu. Žila v pohádkovém luxusu, ale nejvíc toužila po něčem, co nejde koupit…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vekslačka. Přihlašte se a napište ho.

LéňaM
včera 5 z 5

Opět skvělá kniha od pani Wilkové.
Velice zajímavá postava -Alma.
Vřele knihu doporučuji

petrarka72
včera 5 z 5

Bavilo mě to ukrutně - prožila jsem intenzivně osmdesátky a devadesátky a pocházím z Ostravy, takže je v tom asi kus nostalgie. Atmosféra je popsaná přesně a mám podezření, že předobrazy některých postav jsem když ne znala, tak o nich alespoň věděla. Navíc ten příběh o (bez)moci peněz a zpráva o tom, jak spolehlivě komunistická doba deformovala všechny, od pěšáků po lídry, jsou působivě napsané. A sebeironická tečka potěší.

sonkovaj
včera 5 z 5

Plný počet hvězd. A moc se těším na další knížku. Scarlett opět nezklamala, příběh napsán poutavě a s dostatečnou dávkou napětí. Pro nás, kteří jsme tu doby zažili, i notná dávka nostalgie se tam našla.
Životní příběhy všech hrdinů se v závěru navzájem krásně propojí, to mám v knížkách ráda.

Doporučuji všem

Žebříček nejprodávanějších knih (11. týden)

20.03.2025

Zkažená říše, Nektar a další knižní novinky (11. týden)

09.03.2025

Lidé obětují zdraví, aby vydělali peníze, potom obětují peníze, aby znovu získali zdraví, potom se tak znepokojují minulostí a budoucností, že si neužívají přítomnosti, a tak nežijí ani v přítomnosti, ani v budoucnosti. Takže žijí tak, jako by neměli nikdy zemřít, a potom zemřou bez toho, aby předtím žili.

Kniha Vekslačka v seznamech

v Mé knihovně86x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)