Vegetariánka přehled

Han Kang

Ten pocit syrového masa rozžvýkaného mezi mými zuby. Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti její náhlé vegetariánství a zejména neoblomný postoj, s jakým se vzepře svému muži i rodině, představuje pro její okolí ohromný šok. Jihokorejská autorka získala za román roku 2016 ocenění Man Booker International.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2017 , Odeon
Originální název: 채식주의자 (Čchesikdžuidža), 2007

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Vegetariánka" se zabývá složitými tématy, jako je postavení žen v korejské společnosti. Hlavní hrdinka se rozhodne stát vegetariánkou, což je vnímáno jako akt vzpoury proti patriarchátu. Příběh je vyprávěn z různých perspektiv, což přináší zajímavé pohledy na její psychologické a emocionální boje. Některé části knihy jsou velmi intenzivní a mohou vyvolat silné reakce, což z ní činí nezapomenutelný zážitek pro čtenáře, kteří hledají něco neobvyklého a provokativního. Celkově kniha zanechává silný dojem a nutí k zamyšlení nad tradičními normami a osobní svobodou. Více v komentářích.

Komu by se kniha Vegetariánka mohla líbit?

• Čtenáři hledající hluboké psychologické příběhy
  • Milovníci literatury z Dálného východu
  • Ti, kdo se zajímají o feministické otázky
  • Čtenáři, kteří ocení naturalistický styl psaní
  • Fanoušci knih s intenzivními emocemi

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vegetariánka. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

katerina3502
03.12.2025

Hodně drsná ukázka života žen v Koreji. Dílo není pro všechny, ale za mě velmi čtivé, děj ubíhal rychle a pořád jsem si u toho říkala, jak bylo krásné vyrůstat s milujícím otcem a matkou v Evropě, kde se chováme k ženám jako k opravdovým lidem. Super byl i doslov od paní překladatelky, kde popsala průběh čtenosti této knihy a získání Man Bookerovy ceny i dovysvětlení některých zvyklostí v Koreji.

všech 259 komentářů

Související novinky - Vegetariánka (1)

Žebříček nejprodávanějších knih (42. týden)

24.10.2024

Ocenění knihy (1)

2016 - Man Booker International Prize

Kniha Vegetariánka v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 403x
v Mé knihovně316x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi