Válka s Mloky přehled

Karel Čapek

Kapitán Van Toch (který je českého původu) objeví na ostrově Tana Masa v Tichém oceánu podivné, inteligentní, v moři žijící tvory, podobné mlokům. Zahájí s nimi výměnný obchod: kapitán Van Toch dodá mlokům nože na obranu proti žralokům a mloci na oplátku budou nosit kapitánu Van Tochovi perly. Mloci se ale postupně vyvinou v ještě inteligentnější tvory, značně se přemnoží, vzbouří, začnou vyhrožovat lidem válkou...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka s Mloky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

marketa7
28.10.2025

Válce s Mloky se mi dařilo během školních let nějak vyhnout, s o to větší chutí jsem se do ní nyní pustila v rámci ČV, a díky za ni. Připomněla mi, jak velký byl Čapek spisovatel.
Příběh mne bavil, byť byl náročnější na sledování vzhledem ke střídání novinových článků s dějem případně se zápisy z jednání, a k tomu prostý pan Povondra. Dílo nadčasové, i dnes k zamyšlení.

všech 507 komentářů

Související novinky - Válka s Mloky (3)

Mezi dvěma světy, Dvojník a další knižní novinky (27. týden)

03.07.2022

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019

Knižní novinky (5. týden)

28.01.2019

Člověče, žádní čerti nejsou. A kdyby byli, museli by vypadat jak Evropani.

Na celé člověčenstvo padá cosi jako mrazivý stín hrůzy. Co jiného je ta frenetická požívačnost, ta neúkojná žízeň po zábavě a rozkoši, to orgiastické rozpoutání, které se zmocnilo dnešních lidí? Nebylo podobného úpadku mravů od dob, kdy se na Římskou říši užuž sesouval vpád barbarů. To není jen ovoce nebývalého hmotného blahobytu, nýbrž zoufale přehlušovaná úzkost z rozvratu a zániku. Sem s poslední číší, než bude s námi konec! Jaká hanba, jaké třeštění! Zdá se, že Bůh z hrozného milosrdenství nechává zchátrat národy a třídy, které se řítí v záhubu. Chcete číst ohnivé mene tekel napsané nad hodokvasem lidstva? Pohleďte na světelné nápisy, které po celé noci září na zdech hýřících a prostopášných měst!

Kniha Válka s Mloky v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených7 379x
v Mé knihovně1 629x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: