Válka s Mloky přehled
Karel Čapek
Námořník českého původu objeví v Tichém oceánu zvláštní druh učenlivého, obřího mloka. Lidé zneužijí schopností těchto tvorů a zotročí celý mločí druh. Mloci se však přiučí i špatným lidským stránkám a začnou mít dobyvatelské choutky. Vzbouří se (podobně jako zotročení roboti) proti lidem a vyhlásí jim válku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka s Mloky. Přihlašte se a napište ho.

Vlastně zjišťuji, že mě Čapek hrozně baví. Válka s mloky je nadčasové dílo, které by šlo v mnoha směrech našroubovat na dnešní společnost. Celou dobu jsem čekala, jak to dopadne a musim přiznat, že bych ještě kousek uvítala, protože taková postapo atmosféra je něco pro mě

Tento svazek ve mně zanechal rozporuplné pocity. Pokud jde o obsah, je to jasné pětihvězdí, protože Karel Čapek byl mistrem slova a jeho hrátky s češtinou mi převelice sedí. To, jak s jeho knihou naložilo nakladatelství Élysion mě ale těžce zklamalo. Já mám pochopení pro to, když jsou vydány tři romány v jednom svazku (Kmotr), který je pak prostorově náročný a je použitelný i jako předmět domácí sebeobrany. Stejně tak chápu, když je v podobném formátu vydán kompletní soubor "poirotovských " povídek od Agathy Christie. Nechápu ale proč je Čapkova kniha vydána v přemrštěné velikosti, aby mohla zároveň fungovat jako jakási obrazárna. Já bych všechny ty malby rád obětoval, jen abych si ke svazku nebyl nucen shánět podvozek. Kniha je zcela zbytečně těžká, neskladná a nevhodná k vystavení v běžné knihovně. Román skvělý, rozhodnutí nakladatelství o vzhledu knihy krajně nešťastné.
Mezi dvěma světy, Dvojník a další knižní novinky (27. týden)
03.07.2022
Více než 100 dalších eknih zdarma...
02.12.2019
Knižní novinky (5. týden)
28.01.2019
„Člověče, žádní čerti nejsou. A kdyby byli, museli by vypadat jak Evropani.“
„Na celé člověčenstvo padá cosi jako mrazivý stín hrůzy. Co jiného je ta frenetická požívačnost, ta neúkojná žízeň po zábavě a rozkoši, to orgiastické rozpoutání, které se zmocnilo dnešních lidí? Nebylo podobného úpadku mravů od dob, kdy se na Římskou říši užuž sesouval vpád barbarů. To není jen ovoce nebývalého hmotného blahobytu, nýbrž zoufale přehlušovaná úzkost z rozvratu a zániku. Sem s poslední číší, než bude s námi konec! Jaká hanba, jaké třeštění! Zdá se, že Bůh z hrozného milosrdenství nechává zchátrat národy a třídy, které se řítí v záhubu. Chcete číst ohnivé mene tekel napsané nad hodokvasem lidstva? Pohleďte na světelné nápisy, které po celé noci září na zdech hýřících a prostopášných měst!“
Kniha Válka s Mloky v seznamech
v Přečtených | 7 208x |
v Mé knihovně | 1 579x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
antiutopie, dystopie, kakotopie česká literatura rozhlasové zpracování mloci filozofická beletrieAutorovy další knížky
1948 | ![]() |
2004 | ![]() |
2017 | ![]() |
2009 | ![]() |
2004 | ![]() |
Ale tak příběh to není zlý a dost o lidech a jejich moci ukazuje...čtení mě dost bavilo, jen některé pasáže byly nějak zdlouhavé...jinak myšlenka geniální...