přehled
Jiné děti dostávají na hraní xylofonky. Zuzance stačilo požádat dědečka, aby si vysvlékl vestu. Ano. V té rodině je Smrť. Je těžké vyrůstat jako obyčejné děvče, když dědeček jezdí na velkém bílém koni a máchá kosou. Pak najednou z jistých důvodů musíte převzít zavedený rodinný podnik a spousta lidí si vás plete se zubní vílou. Musíte se také v tváří v tvář postavit návykové hudbě, která se šíří po celé Zeměploše. To má na svědomí trojice hudebníků ve složení Chalamaďan Imp y Cilin, trpaslík Zlota a troll Perm M. Skalice (M jako Modroš). Úžasná Zeměplocha, kniha 16., přeložil Jan Kantůrek.... celý text
Originální název: Soul Music, 1994
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší fascinující spojení mezi Smrtí, hudbou a lidskými osudy. Příběh sleduje Zuzanku, která se ujímá rodinného podniku, zatímco její dědeček Smrť se snaží vyrovnat se svými minulými činy. V pozadí se rozvíjí hudební kariéra skupiny Howling Rocks, která přitahuje pozornost i mágů. Pratchettův typický humor a absurdní situace dodávají příběhu jedinečný šarm. Čtenáři se mohou těšit na vtipné dialogy a skvělé postavy, které oživují atmosféru Zeměplochy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Těžké melodično mohla líbit?
- Fanoušci Terryho Pratchetta
- Milovníci absurdního humoru
- Čtenáři, kteří ocení rockovou tematiku
- Ti, kdo mají rádi příběhy s neobvyklými postavami
- Hledající zábavu a lehkost v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Těžké melodično. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 119 komentářůSouvisející novinky - Těžké melodično (1)
Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)
05.06.2022
„Já mám nejraději ty obyčejné věci. Ty vydrží nejdýl.“
„Podle jeho názoru hudbu ničilo, když ji někdo mučil tím, že ji vyluzoval na vyschlé kůže, tvrdá dřeva a kusy kovu vykované do plechů, trubek a drátů. Měla by zůstat jen napsaná, na stránkách notového papíru, v podobě malých teček a praporků úhledně pochytaných v mříži linek. Jedině tak zůstávala čistá.“
všech 4 citátů najdete u autoraKniha Těžké melodično v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 22x |
| v Přečtených | 2 319x |
| ve Čtenářské výzvě | 166x |
| v Doporučených | 111x |
| v Mé knihovně | 762x |
| v Chystám se číst | 179x |
| v Chci si koupit | 70x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Zeměplocha smrt humor pro děti hudba sci-fi fantasy britská literatura Zuzana (Zeměplocha)Terry Pratchett také napsal(a)
| 1993 | Barva kouzel |
| 1997 | Dobrá znamení |
| 2007 | Darwinovy hodinky |
| 2003 | Noční hlídka |
| 1995 | Stráže! Stráže! |

91 %

Tady vlastně ani není o čem, neboť plný počet hvězdiček je zcela jasný jakmile se jedná o Pratchetta a jeho kouzelný svět Zeměplochy, kterou tak miluji!
Kdo by si nezamiloval Smrtě, který se utápí v depresi z rutiny v podobě odvodu duší zemřelých. Kdo by si nezamiloval Zuzanku, která jako jedna z mála může říct, že v dětství místo na xylofón hrála dědečkovi na kostnata žebra. Kdo by si nezamiloval Alberta sarkastického pomocnika samotného Smrtě. Kdo by si nezamiloval sebranku hudebníků ve složení trolla, trpaslíka a barda. A tak dále a tak dále..
Zkrátka tento příběh je od začátku do konce plný hudby, tance, pohody a smíchu, takže denní pohoda a radost ze života zaručena!!
Btw: Moment kdy si Smrť řekne o pusu na čelo (v jeho případě na lebku) od své vnučky je ta nejvíc mega nyny věc jakou jsem doposud četla!!!