Čarodějky na cestách přehled
Úžasná Zeměplocha série
Celé poslání se jevilo jako velmi jednoduché. Koneckonců, co těžkého je na tom, postarat se, aby si obyčejné služebné děvče nevzalo prince, zvláště když ho nechce? Jenže poněkud netýkavá a samolibá kmotřička sudička tak jednou rozhodla a na sňatku trvá. Bábi Zlopočasná, Stařenka Oggová a Magráta Česneková chtějí ubohému děvčeti pomoci, a vydávají se proto na cestu do dalekého města Genovy. Háček je v tom, že kromě svých kouzel, založených především na hlavologii, s sebou mají pouze tajemné vúdú paní Gogolové, jednookého kocoura Silvera a magickou hůlku, která dokáže jediné - vykouzlit dýně.... celý text
Originální název: Witches Abroad, 1991
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Čarodějky na cestách" přináší další dobrodružství známého tria čarodějek. Bábi Zlopočasná, Stařenka Oggová a Magráta Česneková se vydávají na cestu, aby zasáhly do pohádkového děje. Příběh spojuje prvky humoru a dobrodružství, přičemž čarodějky čelí různým výzvám. Jejich interakce a charakterové rysy dodávají příběhu jedinečný šarm a zábavnost. Čtenáři se mohou těšit na vtipné dialogy a nečekané zvraty, které dělají z této knihy skvělou volbu pro milovníky fantasy a humoru. Více v komentářích.
Komu by se kniha Čarodějky na cestách mohla líbit?
- Fanoušci Terryho Pratchetta
- Čtenáři, kteří mají rádi humor a absurdní příběhy
- Milovníci čarodějnických dobrodružství
- Ti, kdo ocení parodii na klasické pohádky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějky na cestách. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 147 komentářůSouvisející novinky - Čarodějky na cestách (2)
Dědic, Ptáčátko a další knižní novinky (40. týden)
28.09.2025
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
„Bábi četla: L. tejďkom vládne městu jako šedivá eminenc, ... a nikdo si netrofá nic říct, protoše kdo by si trofnul mluvit proti zlu, které někdo dělá ve jméně Štěstí a Mýru? Všude v ulicích je klid a sekery sou nabroušené.“
„Bábi Zlopočasná by nepoznala vzorec z kvantové statistiky, ani kdyby ho přistihla, jak jí ohlodává její vlastní večeři. Kdybyste před ní použili slova paradigmata vztahu vesmír-čas, pravděpodobně by vám opověděla cože? Ale to neznamenalo, že je v tomto směru ignorant. Bylo to prostě tím, že v této oblasti neměla se slovy uzavřenou smlouvu o výměně informací.“
Kniha Čarodějky na cestách v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 17x |
| v Přečtených | 2 943x |
| ve Čtenářské výzvě | 119x |
| v Doporučených | 187x |
| v Mé knihovně | 871x |
| v Chystám se číst | 209x |
| v Chci si koupit | 74x |
| v dalších seznamech | 14x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Terry Pratchett také napsal(a)
| 1993 | Barva kouzel |
| 1997 | Dobrá znamení |
| 2007 | Darwinovy hodinky |
| 2003 | Noční hlídka |
| 1995 | Stráže! Stráže! |

84 %

Tohle čarodějnické trio si mě plně získalo už ve svazku Soudné sestry a v této knize Terry Pratchett můj vztah k Esme Zlopočasné, Gytě Oggové a Magrátě Česnekové jen potuploval. Já se u čtení rád zasměju, ale Čarodějky na cestách patří k titulům, které ke mě svého času přitahovaly v hromadné dopravě až příliš mnoho pozornosti mých spolucestujících. Eskapády tří čarodějek a kocoura Silvera cestou do Genovy mě nutily k hlasitým výbuchům smíchu, takže jsem vcelku chápal nervozitu cestujících, kteří seděli na sedadlech hned přede mnou a jistě intenzivně přemýšleli, jestli by se neměli přesunout dřív, než to bude horší. Jinými slovy; autor opět napsal skvělý příběh, Jan Kantůrek ho tradičně dokonale přeložil a já jsem si ho nadšeně přečetl a královsky se bavil.