Vyvrhel přehled
Úmluva oceli série
1. díl >
První díl nové trilogie Úmluva oceli od mistra epické fantasy Anthonyho Ryana. Alwyn se narodil uprostřed občanské války v království Albermaine a vyrostl mezi zbojníky. Pálí mu to a naučil se zručně zacházet s nožem, uprostřed hlubokého lesa se cítí svobodný a mezi lapky má to, co nikdy neměl přátele a rodinu. Zrada však obrátí jeho život naruby a udá mu úplně nový směr, plný krve a pomsty, a Alwyn nakonec narukuje do královské armády. Bojuje pod velením šlechtičny Evadine Courlain, kterou pronásledují vidění démonické apokalypsy. Aby se Alwyn mohl pomstít, musí přežít válku a smrtící intriky urozených. Do pohybu se však dávají temné síly, lidské i nadpřirozené, a snaží se Evadinin vzestup překazit. A Alwyn se musí rozhodnout stane se válečníkem, nebo navždy zůstane psancem?... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha 'Vyvrhel' od Anthonyho Ryana vyvolala smíšené reakce mezi čtenáři. Někteří ji považují za poutavé dobrodružství s dobře vykreslenými postavami a napínavým dějem. Jiní však kritizují pomalejší rozjezd a nedostatek fantasy prvků. Přestože se příběh soustředí na hrdinu Alwyna, jehož osud je spojen s historickým kontextem, mnozí čtenáři oceňují autorovu schopnost vyprávět a budovat napětí. Kniha se líbí těm, kdo preferují temnější a realistické příběhy, i když někteří by uvítali více akce a fantasy prvků. Více v komentářích.
Komu by se kniha Vyvrhel mohla líbit?
- Fanoušci historické fantasy
- Čtenáři, kteří mají rádi komplexní postavy
- Milovníci epických příběhů
- Ti, kdo ocení pomalejší rozvoj děje
- Čtenáři hledající morálně šedé postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvrhel. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 42 komentářůSouvisející novinky - Vyvrhel (1)
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Vyvrhel v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 21x |
| v Přečtených | 306x |
| ve Čtenářské výzvě | 36x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 215x |
| v Chystám se číst | 226x |
| v Chci si koupit | 83x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
otroctví vězení, věznice náboženský fanatismus pomsta temná fantasy (dark fantasy) zbojníci fantasy hrdinská fantasyAnthony Ryan také napsal(a)
| 2014 | Píseň krve |
| 2018 | Oheň probuzení |
| 2016 | Královna ohně |
| 2015 | Pán věže |
| 2020 | Volání vlka |

92 %

Knihy Anthonyho Ryana jsou pro me jako droga. Jakmile si s nimi clovek neco zacne, prestane existovat TADY a TED. Pohlti vas a nakonec zanechaji jen prazdno. Moje otazka zni, je to vubec zdrave?