Účtování s Mohamedem přehled
Islámský svět a jeho nekritické uctívání Mohameda Islámský fundamentalismus a intolerance jsou důsledky přeceňování Koránu a Mohameda. Reforma muslimského myšlení nemůže začít, dokud se muslimové neodváží zpochybnit Mohamedovu nedotknutelnost a nedají svému prorokovi lidské rozměry. Dokud v něm nezačnou vidět složitého, rozporuplného a zřejmě také chorého člověka, jakým ve skutečnosti byl. Autor ostře a nelítostně účtuje s historickou postavou jménem Mohamed i s „prorokem“, jenž po mnoho let ovládal i jeho vlastní život.... celý text
Originální název: Mohamed. Eine Abrechnung, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Účtování s Mohamedem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 6 komentářůSouvisející novinky - Účtování s Mohamedem (0)
Kniha Účtování s Mohamedem v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 43x |
| v Chci si koupit | 9x |
| v dalších seznamech | 2x |

89 %
Účtování s Mohamedem
"Korán se musí číst v souvislostech! Ale v jakých souvislostech?"
Zajímavý a přehledný pohled na Mohameda, Korán i celý Islám od někoho, kdo již v osmi letech uměl Korán nazpaměť, byl přísně věřícím muslimem a nyní dokáže s nadhledem pojmenovat věci a jevy, které jsou problém současné, nejen muslimské veřejnosti.
Kritické myšlení a nebazírování na písmu, které vznikalo před 1400 lety a bere se bez ohledu na dobu a situaci doslovně, by dokázalo posunout muslimy dál...škoda jen, že ti tuto knihu číst nebudou.