Tvrdí hoši píšou básně přehled

Charles Bukowski

Kolekce tří rozhovorů s Ch. Bukowskim: – Paying for Horses (Vydělávám na dostihové sázky), London Magazine, 1974/1975 – Craft (Řemeslo), N. Y. Quaterly, 1985 – Tough Guys Write Poetry (Tvrdí hoši píšou básně), 1987.

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 1996 , Votobia
Originální název: Tough Guys Write Poetry

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvrdí hoši píšou básně. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

vvikingg
30.08.2025

Vlastním pěkně dlouho, přečteno už 4x , když si chci zvednout náladu. O předčítání jeho básní , se Bukowski vyjádřil , že jde o mučení, ale nějak si musí vydělat na dostihy, při čtení před publikem si představoval, že čte koním :-):-). Navíc básně může psát ožralý , což u psaní prózy nejde , tady musí přemýšlet. Úplně si ho představuji, jak opilý s nezbytným cigárem mlátí prsty do svého ,, kulometu,, psacího stroje a chrlí jeho alkoholické výplody. Jak uvádí , ráno se všude válely popsané stránky, šedesát procent byly hrozný sračky, čtyřicet procent se dalo použít , vyškrtal jsem pár vět, zkloubil dohromady a báseň byla na světě. Velmi dobrá kniha, škoda, že tak krátká dá se zvládnout za 2 hodiny a Bukowského životních postojů a pohledu na svět je zde více, pět hvězd.

všech 10 komentářů

Související novinky - Tvrdí hoši píšou básně (0)

Kniha Tvrdí hoši píšou básně v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně81x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi