Pomsta trpaslíků přehled

Markus Heitz

Trpaslíci série

3. kniha série Trpaslíci. Už pět cyklů vládne ve Skryté zemi klid a mír. Trpaslíci si zvykají na soužití s Třetími, kteří pohřbili svou nenávist vůči ostatním trpasličím kmenům. Elfové vysílají své vyslance do lidských království i k trpaslíkům s nabídkou spolupráce a nezištné pomoci. Lot-Iananova štola se stala klidným domovem pro Tungdila a Balyndis. Skřeti jsou vyhubeni, alfové také. Zlo bylo poraženo. Zdá se, že Skrytá země si to nejhorší už prožila… Jenže zdání klame. Nedůvěra trpaslíků vůči Třetím stále trvá. Nezištná pomoc elfů sleduje úplně jiné cíle. Tungdilovo soužití s Balyndis je těžce narušeno velkou tragédií. Také není zdaleka jisté, že nepřežil ani jeden skřet či alf. A kromě toho začínají mizet diamanty, které chrání lidé i trpaslíci. Sice jen jeden má tu ohromnou magickou moc a nikdo neví, který to je, ale až budou ukradeny všechny, tak už bude pozdě… Skrytou zemi opět čeká těžká zkouška. Pomoc přichází, jen z nečekaného směru… Není však už pozdě?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2006 , Fantom Print
Originální název: Die Rache der Zwerge, 2005

Co říkají o knize uživatelé?

Třetí díl série o trpaslících přináší smíšené pocity. Někteří čtenáři chválí nečekané zvraty a nové postavy. Jiní však poukazují na rozptýlené dějové linie a slabší tempo. I přes kritiku se mnozí těší na další pokračování a oceňují autorovu schopnost udržet čtenářovu pozornost. Více v komentářích.

Komu by se kniha Pomsta trpaslíků mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří hledají napínavé příběhy
  • Milovníci komplexních postav a jejich vývoje
  • Ti, kteří ocení originální záporáky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomsta trpaslíků. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

EmanuelBremi
06.12.2025

Stejně jako předchozí díl je kniha skvělá. Sázky jsou vysoké, vše je snad ještě temnější než v minulých dílech a opět je toho možná až moc. Spousta zajímavých dějových linek je zbytečně namačkaná dohromady a nemá dostatek prostoru. Tady mi to možná nevadilo tolik jako v minulém díle, ale pořád mi to přijde škoda.

*Spoiler*
Furgas a třetí se svými stroji plus čistí elfové by podle mého vydali na celou knihu dostatečně. Linka s podskalany a nesmrtelnými by klidně mohla posloužit až na další díl a místo toho dostat větší hloubku. Takhle máme zase od všeho něco.
Zvraty nejsou nijak nečekané a postavy jsou stále nesmírně odolné, ale pořád se to čte svižně. Neuvěřitelný Rodario tenhle díl opět nezklamal a jeho linku ala detektivka bych si klidně přečetl do větší hloubky.

všech 28 komentářů

Související novinky - Pomsta trpaslíků (0)

Kniha Pomsta trpaslíků v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně323x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Markus Heitz také napsal(a)

Markus Heitz
německá, 1971