Tři Sekery přehled
Kateřina Surmanová
Michal tráví dny i noci tím, že navštěvuje hřbitovy, opuštěné domy a místa, na kterých údajně straší. Svět ho zná jako úspěšného youtubera a „lovce zázraků“. Když se pak dozví, že kněz z jeho rodného města skončil za mřížemi za brutální vraždu, která navíc proběhla za velmi podezřelých okolností, vidí v tom dokonalou příležitost, jak získat další zástupy fanoušků. Jenže jakmile dorazí domů, zjišťuje, že s knězem toho měl v dětství společného víc, než si myslel. Teprve když se s otcem Václavem po dekádách znovu setká, odhalí šokující události, které kněze k vraždě vedly, a okolnosti, jež rozumem pojmout nedovede. A zatímco čelí démonům vlastní minulosti, dozvídá se, že Václav možná nakonec není padouchem, ale hrdinou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři Sekery. Přihlašte se a napište ho.

Trochu jsem doufala, že tam bude víc Michalova "lovení duchů", moc brzo se to vydá jiným směrem, ale v zásadě to nevadí. Jednu chvíli to trochu ztrácelo drive, ale ve výsledku dobrý.

Na Tři Sekery jsem se vážně moc těšila. No a možná jsem přestřelila vlastní očekávání. Miluju autorčin barvitý, květnatý styl, ale tentokrát mi rozkošatělá souvětí a mnoho odboček bránilo v plynulém čtení. Prostě jsem se nemohla začíst. Možná to bylo způsobeno akčním pojetím příběhu kombinujícím trhiller s detektivkou a hororem, k němuž mi neladil jazyk zavánějící mnohdy až starou češtinou. Jakmile však na scénu přišel hlavní záporák, všechno se skoulelo dohromady a příběh najednou dával smysl.
Oceňuji poctu mistru Lynchovi a Kingovi a děkuji za krátký návrat jedné z mých oblíbených postav z autorčiny předchozí knihy.
Podrobnější recenze již brzy na webu Sarden.cz
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
Nevidíte je, ale oni vidí vás...
07.06.2024
Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
02.06.2024
„Nejlepší lež je ta, co má pár styčných bodů s pravdou.“
Kniha Tři Sekery v seznamech
v Mé knihovně | 191x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Tak tohle se povedlo a zahnalo pachuť z nepříliš čtivé a zajímavé předchozí knihy Zveda se vítr. Opět kvalitní příběh ve stylu S.Kinga, stejně jako první román.
Autorka umně postavila čtivý a napínavý příběh na motivy reálné události.
Vřele doporučuji