Třetí poločas přehled

Ray Kluun

Obálka knihy Třetí poločas

Třetí poločas série

1. díl >

Stijn a Carmen jsou moderní, zdraví a bohatí manželé, mají roční holčičku a oba vlastní prosperující firmu. Užívají si plnými doušky života v Amsterodamu, dokud u Carmen není diagnostikována rakovina. Ze dne na den se jejich život změní z jednoho nekončícího večírku v cestu po doktorech a nemocnicích. Zatímco Carmen prochází chemoterapiemi a ozařováním, hédonista Stijn se vrhá do amsterodamského nočního života a do náruče žen. Román popisuje bez patosu a falešného sentimentu smrtelnou a nevyléčitelnou nemoc, která zasáhla mladý manželský pár v rozkvětu života jako blesk z čistého nebe. Autor vypráví svůj příběh přímočaře, bez příkras, nic neskrývá. Přitom však tyto tragické okamžiky líčí se svérázným černým humorem. Deprimující situace v nemocnici střídají trýznivé momenty průběhu nemoci a těžce zkoušené síly vztahu obou mladých lidí. Je to tedy zároveň óda na lásku. ... celý text

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: 2006 , Jota
Originální název: Komt een vrouw bij de dokter, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí poločas. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ovsemzectu
12.06.2025

Není to první kniha o rakovině a umírání, kterou jsem četla. Docela mi vadily ty vysvětlivky a popisy různých restaurací, barů, kaváren a já nevím čeho všeho ještě, v rámečcích. Asi v polovině jsem se rozhodla rámečky vynechat. S výjimkou těch, co popisovaly nově se vyskytující postavy, ale i tak mě to docela rušilo.
Dost mi taky vadilo, že se autor věnoval téměř z poloviny příběhu pouze nevěrám a jiným "kratochvílím" hlavního hrdiny. Já bych více ocenila popis nemoci a vývoje vztahu mezi partnery apod. Dcera se tam objevila jen párkrát, jeho rodiče vůbec, to mi přišlo poněkud zvláštní. Chápu, že když to trvalo více než dva roky, nemohla se celou dobu řešit jen nemoc, ale těch scén v různých barech a celkově popisů nočního života hlavního hrdiny mě nezajímal.
Ale to je možná dané tím, že to napsal muž a ten se při psaní zaměřuje na jiné věci a události, než ženy.
Nejvíce mě asi bavila třetí a zároveň poslední část.
Ale žádný hluboký dojem ve mě tato kniha nezanechala. Ani ve mě nevyvolala smutek...
Co ale musím hodnotit kladně, je styl psaní, protože se mi četlo opravdu lehce a rychle. Jinak asi už od autora žádné další dílo číst nepotřebuji.

všech 69 komentářů

Související novinky - Třetí poločas (0)

Kniha Třetí poločas v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně144x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi