Třetí hlas přehled
Rolf Börjlind , Cilla Börjlind
Olivie Rönningová a Tom Stilton série
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu, kdysi asistentku proslulého cirkusového vrhače nožů. Stockholmský komisař (a bývalý bezdomovec) Tom Stilton se na žádost přítele vydává do Francie zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Olivia Riverová (dříve Rönningová, studentka Policejní akademie) znala Sahlmanna a chce vypátrat jeho vraha. Oba případy se záhy protnou a donutí Toma a Olivii ke spolupráci, ač se navzájem nemohou vystát. Sužováni nočními můrami se ocitají tváří v tvář další...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno:Originální název:
Den tredje rösten, 2013
Interpreti: Martin Stránský , Anita Krausová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí hlas. Přihlašte se a napište ho.

Napínavé pokračovanie príbehu nádejnej policajtky Olívie, ktorá sa opäť zapletie do nebezpečných vecí.

Patřím do tábora čtenářů, kterým v tomto dílu vadila Oliviina namachrovanost a sebestřednost. Tu prostě u dvacetileté holky, která má za sebou policejní výcvik, životní kopance, roční cestování světem, prostě nečekám. To že v tolika případech chovala opravdu hloupě (viz telefonát, kdy byla s podezřelým, ale proč by to kamarádce a mentorce říkala, když si může hrát na co...?) Nechce být policistka, ale pořád se do vyšetřování plete. O vztahu s Tomem ani nemluvě. Za Olivii dávám hvězdu dolů, ale jinak si příběh zaslouží plnou pětku. Zápletka je neskutečně zajímavá, Abbasova minulost vrhače nožů, francouzské podsvětí, posune se případ s Tomovou nemesis Runem. Mettino zdraví jde tak trochu do kopru. A jsem zvědavá, co vyleze z Lunina tetování :) Jdu do dalšího dílu, Olivie snad dostane rozum.
Kniha Třetí hlas v seznamech
v Mé knihovně | 299x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Pěkné čtení, ale přišlo mi to slabší než minulý příliv. Zápletka chytře vymyšlená, ale na můj vkus moc rychle vyřešená, jako by si autor uvědomil, že má posledních 50 stránek, aby to dokončil.
Navíc hlavní hrdinové jsou až moc neohrozitelní a vydaří se všechno, co potřebují. Každopádně plusový bodík za Abbasovu storyline.