Tommyknockeři přehled

Stephen King

Bobbi, spisovatelka žijící poklidným životem na své farmě jednou v lese zakopla o kus kovu. Poháněna nevysvětlitelnou zvědavostí začala kopat a postupně za pomoci ostatních odhalovat zabořený vesmírný koráb... „Tommyknockeři“ potřebují lidské bytosti pro výrobu energie. Mění fyzicky i psychicky Bobbi i ostatní obyvatele Havenu a nutí je pomocí hrůzných vynálezů ničit všechny, kteří jsou proti nim...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1997 , Beta-Dobrovský
Originální název: The Tommyknockers, 1987

Co říkají o knize uživatelé?

Stephen King se ve svých dílech často zaměřuje na psychologii postav a lidskou krutost. V románu Tommyknockeři se však poprvé odvážil zpracovat téma mimozemské invaze. Příběh sleduje osudy obyvatel městečka Haven, kteří se potýkají s podivnými změnami po objevení kosmického korábu. Kniha se vyznačuje pomalým rozjezdem a mnoha vedlejšími postavami, což některým čtenářům ztěžuje orientaci v ději. Zatímco někteří čtenáři oceňují Kingovu schopnost budovat napětí, jiní kritizují zbytečnou délku a rozvleklost příběhu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Tommyknockeři mohla líbit?

• Fanoušci Stephena Kinga
  • Čtenáři, kteří mají rádi sci-fi
  • Milovníci psychologických thrillerů
  • Ti, co hledají napětí a atmosféru

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tommyknockeři. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lapagerie
03.02.2026

Trochu sci fi, trochu horror, trochu filosofického dumání. Nechytilo mě to, četla jsem na mé poměry dost dlouho. Znám lepší Kingovky.

všech 132 komentářů

Související novinky - Tommyknockeři (3)

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Mistr hororu - Stephen King - slaví 70 let!

21.09.2017

Knižní novinky (19. - 31. 8.)

18.08.2013

Kniha Tommyknockeři v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 099x
v Mé knihovně535x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Stephen King také napsal(a)

Stephen King
americká, 1947