N či M? přehled

N či M?
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25763/bmid_n-ci-m-2Qa-25763.jpeg 4 359 359

Tommy & Pentlička série

Detektivka z roku 1941, v níž se poprvé objevují "vyzrálé" verze detektivů Tommyho a Prudence, s kterými jsme se mohli setkat již v její předchozí detektivce Tajemný protivník (The Secret Adversary) z roku 1922 a ve sbírce povídek Zločiny pro dva (Partners in Crime) z roku 1929. N a M byli dva němečtí agenti, jeden muž a jedna žena.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Naše vojsko

N or M?, 1941

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize N či M?. Přihlašte se a napište ho.

m_martina
27.01.2025 5 z 5

S Tommym a Pentličkou jsem se už setkala dříve v povídkových sbírkách a mám je opravdu ráda. Proto se mi moc líbila také tato kniha, kterou jsem si vybrala do letošní ČV. Jedná se totiž o vynikající případ, který jsem přečetla se zatajeným dechem od první do poslední stránky ;-). A určitě si vyhledám také další knihy s touto sympatickou dvojicí.

Kakho-Oto
14.01.2025 5 z 5

Další skutečně výborná kniha od Agathy Christie. S duem Tommy Beresford a jeho žena Pentlička nemám žádný problém, naopak je mi tato dvojice sympatická. Druhá světová válka mě zajímá, obzvláště protinacistický odboj, kam patří i špionáž, takže ani s tématem knihy jsem neměl problém. Velmi se mi líbil český "překlad" mluvy dvouleté holčičky Betty. Kniha není o nic horší než romány Pět malých prasátek nebo Vražda v Mezopotámii. S dvojicí Tommy a Pentlička jsem četl dosud jenom Dům u kanálu, což je trochu slabší než N či M.

petra3242
13.12.2024 2.5 z 5

Průměrná kniha, na můj vkus moc postav, takže jsem se v příběhu ztrácela. N či M je třetí díl ze série, přiznám se, že předchozí díly jsem nečetla. Ani nevím, jestli je budu číst.

Kniha N či M? v seznamech

v Mé knihovně241x