Dobrodružství Huckleberryho Finna přehled

Mark Twain (p)

Příběhy dětí malého amerického města u Mississippi z 30. let 19. století, ve kterých autor umělecky ztvárnil své vzpomínky na dětství.

Literatura světová Romány
Vydáno: 1965 , Mladá fronta
Originální název: Adventures of Huckleberry Finn, 1884

Co říkají o knize uživatelé?

Dobrodružství Huckleberryho Finna je považováno za jedno z nejvýznamnějších děl americké literatury. Mnozí čtenáři oceňují autorův jedinečný styl a schopnost zachytit dětskou perspektivu. Příběh se vyznačuje nejen dobrodružstvím, ale i hlubokými morálními otázkami. Někteří čtenáři však pociťují, že kniha postrádá dynamiku a některé pasáže jsou zbytečně rozvleklé. Přesto většina souhlasí, že kniha stojí za přečtení a nabízí cenné zamyšlení nad tehdejší společností. Více v komentářích.

Komu by se kniha Dobrodružství Huckleberryho Finna mohla líbit?

• Čtenáři klasické literatury
  • Milovníci dobrodružných příběhů
  • Ti, kteří se zajímají o historické kontexty
  • Fanoušci Marka Twaina
  • Čtenáři hledající morální dilemata

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství Huckleberryho Finna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

dzejkbeltygros
dnes

První jsem četla Dobrodružství Toma Sawyera a to se mi líbilo mnohem víc, než tohle.

Nejen, že to bylo dlouhé, nebylo to tak zábavné, jako příběh o Tomovi, tak mi to přišlo i takové nemastné neslané.

Jediné, co mi zůstane v hlavě, je vztah Hucka s jeho otcem, který byl dost komplikovaný, věrný Jim, kterého pak Huck zachránil, a jak se dostal k tetě Sally. To bylo konečně zajímavé a zábavné.

všech 91 komentářů

Související novinky - Dobrodružství Huckleberryho Finna (0)

Kdokoliv by se pokoušel hledat v tomto vyprávění důvod, proč bylo sepsáno, bude stíhán. Kdokoliv by se pokoušel hledat v něm mravní poučení, bude vypovězen. Kdokoliv by v něm hledal zápletku, bude zastřelen.

Kniha Dobrodružství Huckleberryho Finna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 320x
v Mé knihovně685x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi