To, čo z nás ostalo přehled

Laura Fechová

Liliana nič v živote nedostala zadarmo. Jej mama miluje alkohol viac ako ju. Naučila sa mlčať a poslúchať. V jedno leto však Lili prichýli teta a do života jej vstúpi tetin mladý sused. Timotej je predurčený na úspech. Talentovaný hokejista je cieľavedomý a príťažlivý. Za ním stojí pevná rodina a pred ním sa črtá sľubná kariéra. Ak nezlyhá... Medzi Lili a Timotejom sa pomaly rodí krehký cit. Nečakaná udalosť ich však podrobí skúške, ktorú nedokážu prekonať. Aj tak je láska a šťastie iba klam, či nie?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To, čo z nás ostalo. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

E.T.007
21.11.2025

Tak toto bola taká trápna somarina, až ma mrzí, že som si vôbec dala tú námahu privliecť knihu z knižnice domov. O tom, že som venovala čas jej čítaniu, ani nehovorím. Ale má také vysoké hodnotenie... Takže hoci ma už od začiatku ktovieako nebavila, stále som dúfala, že nastane zvrat a ja ocením jej obsah. Nestalo sa.

Timotej je už od začiatku nafúkaný idiot, takže som vôbec nepochopila, ako je možné, že sa doňho Lili mohla zaľúbiť. Nefoť ma, nekresli ma. Kam sa to chystáš zavesiť? Ešte ani nebol ktovieaká hviezda a už sa išiel posrať zo svojej vlastnej akože dôležitosti. Sorry, ale ja by som mu ukázala prostredník a nech si vlezie do vlastnej riti, chumaj. Ale hlavná vec, že za Lili akosi furt doliezal. Tu zmrzlinka, tam bicykel, hentam chatka a svetielka. No proste trápnosť nad trápnosť.

A potom sa stala tá tragédia pri chatke, ktorá bola tak pritiahnutá za vlasy, až to bolelo. A prečo k nej došlo? Lebo Timotej si zas sám o sebe myslel, že je pupok sveta.

Nasleduje odlúčenie, aby sa po niekoľkých rokoch stretli, a on ju - už ako údajne slávny hokejista - pozval k sebe za veľkú mláku. Vezme ju do baru, ale hneď si ide nájsť dajakú čupku, s ktorou by sa pred Lili predvádzal, no keď ona ide tancovať s iným mužom, okamžite začne žiarliť a uteká ich od seba odtrhnúť. A samozrejme, chce s ňou tancovať, lebo po nej túži. Kŕmi ju somarinami, ale potom mu náhle prepne a osopí sa na Lili, nech sa ho nedotýka, lebo chúďa dievča mu položilo počas tanca dlane na hruď. A čo na tom bolo najlepšie? Že keď sa vrátili k nemu do bytu a zavreli sa každý vo vlastnej izbe, napokon ten kretén dolezie za ňou a žobroní, aby si mohol ľahnúť k nej. No, proste trápna pičovina.

Čo sa Lilinho života týka... áno, je smutný, ale autorka sa ho snažila až tak veľmi zdramatizovať, že som tomu len veľmi ťažko mohla uveriť. Bolo to maximálne prehnané, doslova až bolestivo pritiahnuté za vlasy. Žeby bolo až také ťažké utiecť od troch ožranov? Čo nikdy neopúšťali byt? Kto im domov nosil chľast? A kde naň brali prachy? A aj naliatí v liehu boli vždy čulí a pri zmysloch? Prehnané, prehnané, prehnané. Lebo Lili mala kam zdrhnúť, aj keby sa tam mala dostať zasratým stopom.

všech 6 komentářů

Související novinky - To, čo z nás ostalo (0)

Kniha To, čo z nás ostalo v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně48x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi