Tmavé stěny Willardu přehled
Izzy je sedmnáct a je poloviční sirotek. Žije u pěstounů a okolnosti smrti jejího otce jsou víc než tragické. Nešťastná dívka najde vítané vytržení, když v místním zrušeném psychiatrickém sanatoriu najde starý deník. Objeví v něm okno do své vlastní minulosti. – Claře Cartwrightové bylo v roce 1929 právě osmnáct let. Zmítá se mezi autoritativními rodiči a láskou k italskému přistěhovalci. Když odmítne vnuceného ženicha, nechá ji otec zavřít do soukromého útulku pro duševně choré… I když se Izzy musí porvat s potížemi spjatými s novým životním začátkem, Clařin příběh ji stále poutá k dávné minulosti. Pokud Clara opravdu nebyla duševně nemocná, může to nějak objasnit i Izzyino trauma? Pátrání po Clařině osudu přiměje Izzy přehodnotit vlastní životní rozhodnutí – s šokujícími důsledky.... celý text
Originální název: What She Left Behind, 2013
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší silný příběh, který čtenáře vtáhne do děje. Dvě dějové linie, jedna historická a druhá současná, se prolínají a ukazují osudy dvou žen. Clara, umístěná do psychiatrického ústavu, prožívá nesmírné utrpení a beznaděj. Na druhé straně Izzy se snaží vyrovnat s traumatem z dětství a objevuje tajemství minulosti. I když některé části působí slabě, celkově kniha zanechává silný dojem a vyvolává emoce. Je to příběh o lásce, přátelství a síle lidského ducha v těžkých časech. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tmavé stěny Willardu mohla líbit?
- Čtenáři hledající emotivní příběhy
- Milovníci historických románů
- Fanoušci psychologických dramat
- Ženy, které ocení silné ženské postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tmavé stěny Willardu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 363 komentářůSouvisející novinky - Tmavé stěny Willardu (0)
Kniha Tmavé stěny Willardu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 15x |
| v Přečtených | 1 477x |
| ve Čtenářské výzvě | 208x |
| v Doporučených | 157x |
| v Mé knihovně | 496x |
| v Chystám se číst | 743x |
| v Chci si koupit | 135x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
psychiatrické léčebny americká literatura tajemství romantika duševní zdraví prolínání minulosti a současnostiEllen Marie Wiseman také napsal(a)
| 2016 | Tmavé stěny Willardu |
| 2018 | Pro tvoje dobro |
| 2021 | Sběratelka sirotků |
| 2023 | Ztracené dívky z Willowbrooku |
| 2025 | Návrat do Coal River |

88 %
77 %

Čekala jsem asi víc, bavila mě jen linka Clary, díky níž jsem alespoň dočetla.