Tichý nájemník přehled

Zuzana Dostálová

Deváťačka Ester je na první pohled obyčejná holka: Žije s tátou a mámou, chtěla by jít na uměleckou školu a obdivuje spolužačku Henrietu. Jenže brzy zjistíme, že nic není, jak se zdá: Ester ubíjí kontrolující maminka, napjatá rodinná atmosféra i vlastní nejistoty. Své strachy obrací proti sobě a „řešení“ nachází v sebepoškozování. Její rodiče dlouho nemají o ničem tušení, pohlcuje je péče o nepříliš laskavého, ale nemohoucího dědečka i vlastní vztahové potíže. Esterčiny bolesti tak zaznamená až její třídní učitelka. I ta se snaží dívce najít účinnou a rychlou odbornou pomoc, ačkoli sama se musí vypořádat s vlastními traumaty. Jak se vlastně taková pomoc hledá? A přijde včas? Zuzana Dostálová ve svém novém románu předestírá příběh jedné rodiny hned z několika perspektiv. Ukazuje, že v každém zdánlivě spokojeném domově přebývá ještě tichý nájemník, který dovede spolehlivě rozleptat radost.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Tichý nájemník od Zuzany Dostálové se setkala s různorodými názory. Mnozí čtenáři chválí její schopnost zpracovat vážná témata, jako je sebepoškozování a mezigenerační vztahy. Příběh je vyprávěn z pohledu několika postav, což přináší různé úhly pohledu na složité situace dnešních mladých lidí. Někteří čtenáři však vyjadřují pocit, že kniha se snaží obsáhnout příliš mnoho témat najednou, což může působit povrchně a chaoticky. I přesto je kniha považována za důležitý příspěvek k diskusi o problémech současné mládeže a rodin. Více v komentářích.

Komu by se kniha Tichý nájemník mohla líbit?

• Rodiče a učitelé, kteří chtějí porozumět mladé generaci
  • Čtenáři zajímající se o psychologii a mezilidské vztahy
  • Milovníci příběhů s aktuálními tématy
  • Ti, kdo hledají inspiraci a naději v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichý nájemník. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

alnahu
12.12.2025

S této knihy jsem docela na rozpacích.
V knize je rozehráno spoustu vztahů a žádnému se autorka nevěnuje do hloubky,všechny mají otevřený konec.Ale je pravda ,že se autorka pustila do těžkého krizového téma dětí dnešní doby a také ,jak rodina málo ví o svých dětech ,což je bolest dnešní doby.
Smutný příběh s ještě smutnější koncem.

všech 75 komentářů

Související novinky - Tichý nájemník (1)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)

01.09.2025

Kniha Tichý nájemník v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně87x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi