Křehký led přehled
The Undone série
1. díl
Rhys Koteskiy je zpátky na ledě – nebo by aspoň měl být. Od doby, co mu děsivá nehoda během turnaje způsobila vážný otřes mozku, se na bruslích necítí vůbec dobře. Potýká se s PTSD, trápí ho noční můry a panické ataky a nad jeho hokejovou kariérou visí velký otazník. Oproti tomu Sadie Brownová je odhodlaná ze své kariéry krasobruslařky vytřískat, co se dá. Topí se v dluzích, stará se o otce alkoholika a dva mladší bratry a vedle soudních jednání o jejich opatrovnictví musí stíhat ještě práci a školu – kterou si může dovolit pouze díky sportovnímu stipendiu. Jediný neúspěch ji může stát všechno. Když se tedy náhodou stane svědkem jedné z Rhysových panických atak a přispěchá mu na pomoc, vznikne mezi nimi zvláštní druh porozumění, který brzy přeroste v něco víc…... celý text
Originální název: Unsteady, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křehký led. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 11 komentářůSouvisející novinky - Křehký led (1)
Stínová nevěsta, Elixír lží a další knižní novinky (48. týden)
23.11.2025
Kniha Křehký led v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v dalších seznamech | 5x |

84 %
70 %
Křehký led
Jednoznačně největší překvapení za prosinec, a kdyby mi do ruk nepřišla ještě jedna o kousek lepší knížka, tak by to byla topka. Já naprosto miluju, když je v knížkách krasobruslení a tady ho bylo docela dost. A fanoušci hokeje si zda taky přijdou na své.
Celý ten příběh byl hodně emočně silný.
Líbilo se mi, to jak autorka propojila hudbu s postavami a scénami. Kromě toho je na začátku knihy taky playlist, ke kterému jsem se neustále vracela. Protože hudba mě provázela kompletně celou knihou.
Rhys, je kapitán hokejového týmu. Momentálně, ale nehraje. Měl na ledě docela ošklivou nehodu, a s následky se teď snaží vypořádat po svém. Naneštěstí potká v jeden osudný den na ledě krásnou krasobruslařku jménem Sadie. Společnými silami se stanou silnějšími, oba dva.
“Její dotyky mě rozpalují a uklidňují současně. Ještě nedávno jsem byl totálně otupělý, ales ní mám pocit, že žiju. Poprvé od toho zápasu. Jako bych byl zase celý. “
Zatímco Rhys řeší své vlastní psychické démony, Sadie má ty své docela fyzické. Stará se totiž o své dva mladší brášky, doma to nemá příliš jednoduché. Bere si toho na svá bedra až až. Když pak dovolí svému srdci cítit víc, zjistí, že i ona může mít někoho, o koho se může opřít.
“I kdyby mi řekla, že tě zařadili do programu na ochranu svědků, zeptal bych se tě, kam se stěhujeme a jestli by mi slušel plnovous.”
Rhysovu oddanost by chtěla zažít každá romantická duše, věřte mi.
“To co k ní cítím je skutečné, tak hluboké a pevné, až to připomíná provaz, co mě k ní poutá.”
Rhys má úžasné rodiče, které toho pro něho i pro Sadie tolik udělali. Tady mi slzy tekly proudem.
Musíte našlapovat opatrně, protože jste na křehkém ledě, ale garantuju Vám, Hvězda a Šedoočko za to stojí!
Děkuju za takový skvost, který vydalo @cosmopolysa a za možnost si knihu přečíst v rámci #spolupráce. Děkuju!
Hodnocení: 5/5