Tereza Raquinová přehled
Román francouzského naturalisty je analýzou vzniku, průběhu a dohry zločinu manželky nenávidící svého muže. Nešťastná Tereza Raquinová touží po změně a hledá únik z monotónního všedního života, který vede po boku svého manžela. Známost s jistým mladým mužem vyústí nejen v milenecký poměr, ale i v hrůzný čin vraždy manžela. Bezvýchodnost situace i osudová touha uniknout končí i pro milence tragicky – společnou sebevraždou.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává silné emoce a zanechává čtenáře v hlubokém zamyšlení. Mnozí uživatelé ji označují za fascinující, i když depresivní. Naturalistický styl autora přináší surové a realistické pohledy na lidskou psychologii. Příběh se dotýká temných stránek lidské existence a zločinu, což mnohé čtenáře ohromilo a zanechalo je s pocitem úzkosti. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tereza Raquinová mohla líbit?
- Čtenáři, kteří hledají psychologické hloubky
- Milovníci naturalistické literatury
- Ti, kdo se nebojí temných témat
- Fanoušci klasické literatury
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tereza Raquinová. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 75 komentářůSouvisející novinky - Tereza Raquinová (0)
Kniha Tereza Raquinová v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 666x |
| ve Čtenářské výzvě | 52x |
| v Doporučených | 41x |
| v Mé knihovně | 223x |
| v Chystám se číst | 203x |
| v Chci si koupit | 44x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
nevěra vraždy 19. století francouzská literatura naturalismus manželské hádky sňatky z rozumuÉmile Zola také napsal(a)
| 2009 | Zabiják |
| 1965 | Nana |
| 2004 | Člověk bestie |
| 1923 | Břicho Paříže |
| 1969 | U štěstí dam |

93 %
66 %

Billy Summers, nájemný vrah, četl při čekání na zakázku právě tuto
Knihu. To mě přimělo si ji také pořídit.
Mám v ruce 2. vydání, s autorovou předmluvou a s vysvětlením nepochopeného prvního vydání.
Skutečně se nechce věřit, že doba vzniku je 1867.
Kniha je velmi surová, naturalistická, moderní a děsivá. Smrtící vášeň, neskutečné pokrytectví, vypočítavost i smrtící svědomí, činí knihu čtivou a nezapomenutelnou.
Utopencova vdova a její hnusný vyžilý líný poživačný milenec se ve strhujícím finále konečně přestanou bránit, a přijde nevyhnutelný konec, kt. jako jediný dává smysl.