Tenhle pokoj se nedá sníst přehled
Kontroverzní, syrový a strohý, ale zároveň poetický text mapující šestileté období nerovného poměru dospívající Terezy, které je na začátku příběhu dvanáct let, a padesátiletého Ivana, lektora výtvarného kroužku. Tereza si není vědoma toho, že se ocitla uvězněná v nezákonném vztahu s manipulátorem, vždyť s Ivanem se konečně cítí krásná a obdivovaná. Během dospívání začíná celou situaci přehodnocovat, snaží se z toxického kolotoče vystoupit a postupně se od Ivana odpoutává. Jde to však? Krátké, úderné kapitoly, které šokují svou otevřeností, v nás rezonují ještě dlouho po přečtení.... celý text
Originální název: Táto izba sa nedá zjesť, 2021
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává silné a rozporuplné reakce. Někteří čtenáři ji považují za kontroverzní a těžko stravitelnou, zatímco jiní oceňují její poetický styl a hloubku. Mnozí se shodují, že text je úsporný, ale přesto silný a emotivní. Vztah mezi hlavními postavami je vnímán jako problematický a vyvolává otázky o manipulaci a důvěře. Čtenáři se také zamýšlejí nad tím, jaký dopad má takový příběh na mladé lidi a jak se s ním vyrovnávají. Celkově kniha zanechává silný dojem a nutí k zamyšlení o těžkých tématech, která se v ní objevují. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tenhle pokoj se nedá sníst mohla líbit?
- Čtenáři hledající hluboké emocionální prožitky
- Milovníci kontroverzní a provokativní literatury
- Ti, kdo se zajímají o psychologii mezilidských vztahů
- Čtenáři, kteří ocení minimalistický styl psaní
- Osoby, které se chtějí zamyslet nad těžkými tématy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tenhle pokoj se nedá sníst. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 69 komentářůSouvisející novinky - Tenhle pokoj se nedá sníst (1)
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Kniha Tenhle pokoj se nedá sníst v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Chci si koupit | 42x |
| v dalších seznamech | 4x |

89 %
78 %
Tenhle pokoj se nedá sníst
Přečteno ušima v přednesu Dominiky Žiaranové na radiu Devín (stále dostupné v archivu rtvs.sk).
Velmi nářez. Útržkovité vyprávění perfektně zprostředkovává vyjadřování puberťaček.