Temnosivá přehled

Noelle W. Ihli

Nemilosrdná divočina. Desivý útok. Zúfalý útek. Keď tragická nehoda prekazí Mileine sny o olympijskom zlate, prijme letnú brigádu v horskom stredisku. Divočina Frank Church je odľahlé miesto, no zároveň ideálne na tréning a zotavenie. Miestne povery o zamestnankyni, ktorá tam pred rokmi vraj zomrela, Miley nedesia. Ale mali by. Mileine plány naberú desivý obrat, keď ju počas ranného behu unesú. Uväznená v opustenej chatrči mimo civilizácie musí využiť svoju športovú kondičku, bystrú myseľ aj odvahu, aby prežila. No ako sa nočná mora v chatrči stupňuje, je nútená vytvoriť nečakané spojenectvo a risknúť odvážny útek. Dokáže Miley prekabátiť svojich únoscov a prežiť v divočine, skôr než bude neskoro? Psychologický triler Temnosivá je inšpirovaný skutočnými udalosťami – s koncom, ktorý vám vyrazí dych.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2025 , Zelený Kocúr
Originální název: Gray After Dark

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temnosivá. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Mikaelask
02.12.2025

Táto kniha nesie príbeh o unesenej mladej športovkyni, ktorú nešťastná zhoda okolností privedie až na pokraj jej života.
Dej je napínavý, na začiatku môže byť tempo pomalšie — kniha nie je od prvej strany plná nonstop akciou.
No postupne vám príbeh nedá vydýchnuť, napätie je každou stránkou väčšie a väčšie a celkovo sa dej stupňuje a naplňuje surovými a silnými emóciami ..

Atmosféra divočiny Montany je výborne popísaná — príroda, izolácia, možnosť vypnúť, načerpať sily no i zmiznúť bez stopy .. tajomná legenda o zmiznutej bývalej zamestnankyni to len celkovo podtrhuje.

Hlavná postava, Miley, je bývalá olympijská ambiciózna športovkyňa, ktorá prijme letnú brigádu v horskom stredisku. Divočina Frank Church oblasti Montany je odľahlé miesto, no zároveň ideálne na tréning a zotavenie— namiesto toho sa Miley ale ocitne v boji o svoje prežitie.

To, že autorka využila jej športový background (sila, výdrž, disciplína) ako dôležitú časť prežitia, príbeh tým robí realistickejším a vierohodnejším.

V knihe je výrazné psychické a fyzické násilie — únosy, mučenie, manipulácia, ktoré sú častokrát brutálne, môže to byť náročné na čítanie a nie každý bude ochotný sa s tým vyrovnať. Viac ako raz mi bolo veľmi ťažko pri niektorých scénach a musela som knihu odložiť ..

Kniha Gray After Dark - Temnosivá- vo mne zanechala silný dojem.

Mileyina cesta od zranenej športovkyne k bojujúcej preživšej bola silná.

Kniha je inšpirovaná príbehom Kari Swensonovej, no ako sama autorka v závere píše, jej skutočný životný príbeh so všetkou jeho zložitosťou a jedinečnosťou patrí len jej.

V knihe určite bystré oko nájde pár nejasností lebo chybičiek ale myslím si že sú v celkovom poňatí toho príbehu nepodstatné

všech 3 komentářů

Související novinky - Temnosivá (1)

Kniha Azraelova, Paraziti a další knižní novinky (42. týden)

12.10.2025

Kniha Temnosivá v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně18x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Noelle W. Ihli také napsal(a)

2024  84%Vyžádejte si Andreu
2025  83%Ve zpětném zrcátku