Temná věž přehled
Dlouhé vyprávění o pistolníkovi Rolandovi z Gileadu a jeho putování k Věži se blíží ke svému závěru. Ti, kdo četli Zpěv Susannah, si při otevírání sedmého dílu vzpomenou, že Susannah/Mia se právě připravovala porodit Mordreda Deschaina, následníka Karmínového krále, zatímco Jake, Ochu a otec Callahan se chystali rozprášit upíří hostinu. A to je pouze první z mnoha překážek, které členové Rolandova ka-tet musejí překonat. Tato kniha předčí svou temnotou a bizarností všechny předchozí části...... celý text
Originální název: The Dark Tower, 2004
Co říkají o knize uživatelé?
Závěrečný díl série Temné věže přináší smíšené pocity. Někteří čtenáři byli nadšeni z emocionálního zakončení, které uzavřelo dlouhou cestu Rolanda z Gileadu. Jiní však vyjádřili zklamání nad tím, jak se příběh vyvinul a jaký konec byl zvolen. Kniha se dotýká hlubokých témat, jako je smysl cesty a životní putování, a vyvolává silné emoce. Mnozí čtenáři se shodují, že i přes rozporuplné názory je série nezapomenutelným zážitkem, který zanechal trvalý dojem. Více v komentářích.
Komu by se kniha Temná věž mohla líbit?
- Fanoušci epických fantasy příběhů
- Čtenáři, kteří hledají hluboké emocionální zážitky
- Milovníci literatury s filozofickými tématy
- Ti, kdo ocení komplexní postavy a jejich vývoj
- Čtenáři, kteří se rádi vracejí k oblíbeným sériím
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná věž. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 192 komentářůSouvisející novinky - Temná věž (2)
Knižní novinky (50. týden)
06.12.2020
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Kniha Temná věž v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 25x |
| v Přečtených | 1 785x |
| ve Čtenářské výzvě | 49x |
| v Doporučených | 141x |
| v Mé knihovně | 704x |
| v Chystám se číst | 352x |
| v Chci si koupit | 123x |
| v dalších seznamech | 14x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Stephen King také napsal(a)
| 1994 | Řbitov zviřátek |
| 1993 | Osvícení |
| 2001 | Zelená míle |
| 2010 | Pod kupolí |
| 2016 | To |

92 %

"Já, rytíř Roland, zdravím Temnou věž!"
Poslední díl Temné věže, který dal rovněž jméno celé sérii, asi nebudu nijak zdlouhavě popisovat - za prvé proto, že se vyprávění o pistolníkovi Rolandovi z Gileadu a jeho putování k Temné věži blíží k závěru a já tu nechci nic vyspoilerovat, a za druhé proto, že Stephen King v tomto nejobjemnějším dílu rozjíždí tolik různých událostí a nových dějových linek, že by to vydalo hned na několik svazků!
Jedná se o pořádně monumentální završení ságy, v níž se King nebál ani emotivních smrtí některých hlavních hrdinů. Sám se do děje vrací jako jedna z postav a zpracovává zde téma své vážné nehody z roku 1999, díky níž si uvědomil, že v případě svého úmrtí by Rolandův příběh zůstal navždy nedokončen, a to ho také částečně ponouklo k dopsání posledních tří dílů. Opět se v příběhu vyskytují i odkazy na jiná Kingova díla - objevují se zde postavy ze Srdce v Atlantidě, Nespavosti i z několika povídek. Je to prostě jedna velká jízda, která vás chytí a nepustí, dokud neotočíte poslední stránku. No a ten konec? Nebudu prozrazovat, ale uvědomíte si, že i samotná cesta je často cíl - a že ka je kolo, které se otáčí!
Abych to shrnula, má druhá cesta k Temné věži mi dala všechno, co jsem očekávala, a ještě mnohem víc. Rozhodně to není příběh na jedno přečtení a určitě si putování v budoucnu ještě někdy zopakuji. Tuto ságu z celého srdce doporučuji všem milovníkům bohatých a temných fantasy příběhů, přeji vám u ní dlouhé dny a příjemné noci - a říkám díky, sai Kingu!
"Muž v černém prchal přes poušť a pistolník mu byl v patách."
Hodnocení: 19*
Tento komentář také najdete na mém bookstagramu @knihy_a_kava :)