Temná spravedlnost přehled
Dark academia s nádechem okultismu od vítěze 8. ročníku soutěže Hvězda inkoustu Anna Lottová přijíždí na Waisovu akademii, ale nemíří sem jen kvůli studiu. Před dvaceti lety tuto prestižní právnickou školu navštěvovala její matka, po které se slehla zem, když bylo Anně pouhých šest měsíců. Souviselo její zmizení s tím, že se zapletla do vyšetřování podivné vraždy? Anna od dětství sdílí svět s přízraky mrtvých, kteří se ukazují nedaleko míst, kde zemřeli. Proto si myslí, že na akademii odhalí, co se s její matkou stalo. Dokáže odhalit pravdu, aniž by ji to stálo vlastní život?... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Temná spravedlnost se zaměřuje na studium práva a osobní pátrání hlavní postavy Anny po zmizelé matce. Čtenáři oceňují autorovu schopnost vykreslit atmosféru právnické akademie a kombinaci detektivního a okultního prvku. Někteří čtenáři však vyjadřují nespokojenost s pomalým tempem vyprávění a předvídatelným závěrem. I přes tyto výtky se kniha těší pozitivnímu ohlasu a mnozí doufají v pokračování příběhu. Více v komentářích.
Komu by se kniha Temná spravedlnost mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Čtenáři se zájmem o právnické prostředí
- Milovníci dark academia
- Ti, kdo hledají originální spojení žánrů
- Čtenáři, kteří ocení psychologické prvky v příběhu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná spravedlnost. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 22 komentářůSouvisející novinky - Temná spravedlnost (1)
Šest sežehlých růží, Nova a další knižní novinky (17. týden)
20.04.2025
„"S trestem smrti jsem nesouhlasila, protože se z minulosti doložila celá řada justičních omylů. Není nic horšího, než když zemře člověk za něco, co neudělal. Druhá stránka věci ale nabízela jinou otázku. Je o tolik lepší nechat žít člověka, který zabil někoho jiného a způsobil tolik bolesti? Je dostatečným trestem poslat ho nejprve do vězení a poté ho vrátit mezi lidi a plácat se po ramenou, že takhle funguje lidská společnost, že jsme ho polepšili, že byl dostatečně potrestán a pozůstalým nebo blízkým oběti se dostalo zadostiučinění?''“
Kniha Temná spravedlnost v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 65x |
| ve Čtenářské výzvě | 9x |
| v Doporučených | 5x |
| v Mé knihovně | 54x |
| v Chystám se číst | 95x |
| v Chci si koupit | 25x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
studenti tajemství duchové a přízraky právo rituály a obřady spravedlnost podzim trestní právo zmizení lidí pro dospívající mládež (young adult) vyšetřováníDominik Roubin také napsal(a)
| 2025 | Temná spravedlnost |
| 2024 | Nejlepší detektivní povídky roku 2023 |

82 %
77 %
Temná spravedlnost
(Čtenářská výzva) Stejně jako mě na první pohled zaujal přebal knihy, ohromila mě i květnatost autorových vět. Celkově se jedná o velmi vydařený samostatný debut mladého českého talentu, který zaujme svým tématem s nádechem tajemna, kdy TEMNÁ SPRAVEDLNOST postupně spřádá své plány a to vše je zasazené do naší krásné země. K dokonalosti tomu pár detailů ještě asi chybělo (korekce slov, samotný závěr), ale to se u dalších titulů jistě postupně vychytá.