Tatínek píše paměti přehled
Muminkův tatínek býval v mládí ještě dobrodružnější povahy než dnes! Věděli jste kupříkladu, že na svázaných prostěradlech uprchl z muminího sirotčince, na jehož schodech ho zanechala jeho neznámá matka, aby se stal dobrodruhem a jednou postavil dům? Seznámíte se též s otcem Šňupálka a Čenicha. Tito tři se spolu s Bedřiškem vypraví na lodi Mořká hafra poznat svět. Nebo snad povedou zhýralý život spolu s hatifnaty?... celý text
Originální název: Muminpappans memoarer, 1950
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tatínek píše paměti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 28 komentářůSouvisející novinky - Tatínek píše paměti (0)
Kniha Tatínek píše paměti v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 271x |
| ve Čtenářské výzvě | 28x |
| v Doporučených | 13x |
| v Mé knihovně | 164x |
| v Chystám se číst | 37x |
| v Chci si koupit | 16x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Tove Jansson také napsal(a)
| 2000 | Čarodějův klobouk |
| 1990 | Čarovná zima |
| 1999 | Cesta za tatínkem |
| 2002 | Kometa |
| 2003 | Bláznivé léto |

92 %

Ve čtvrtém díle Muminků se podíváme na to, jaké kvítko byl v mládí muminkův tatínek - dozvíme se o jeho raném dětství, zjistíme, kde všude byl, co prožil, s kým se setkal a spoustu jiného.
Přiznám se, že jsem měla trochu obavy, zda si "tatínkovy paměti" udrží laťku předchozích dílů... Mé obavy však byly zbytečné. Autorka si hravě poradila s tatínkovou minulostí, nechala nás žasnout, smát se, přemýšlet a také nás napínala.
Objevilo se tu hned několik nových postav, s nimiž se tatínek spřátelil a prožil nejedno dobrodružství. A ano, opět jsem nestačila zírat, jak skvělé charaktery autorka novým postavám přiřadila. Mezi ty nejvýraznější patřil pracant Bedřišek, pohodář Pichla, zmatkař Kryšánek a samozřejmě teta bambula. (Tatínkova reakce - i jeho oháňky - když se s bambulou znovu setkal mě odrovnala. Naprosto perfektní!)
Našly se tu sice dvě mušky, které mě trochu iritovaly, ale v konečném důsledku byly zanedbatelné. Takže ano, i tento díl rozhodně stojí za pozornost. Pobavil i donutil přemýšlet, a tak to u dobrých knih má být.