Tak pravil Vincent přehled
Kniha výroků a básnivých mystifikací. "Vincent Venera je skutečná postava magické Prahy. Excentrický důchodce a mystik, vrchní šéf CIA, venušan a venerolog, virtuoz na klávesové nástroje, paranoidní schizoid, vrchol pyramidy, svatý muž. Jako malíř vráží klin do našich mladých post-modernistů, jako stěžejní postava rockové skupiny „Sv. Vincent“ omračuje posluchače démonicky-satanskou hrůzností svého řevu." (z knihy Tak pravil Vincent, Pablo de Sax)... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tak pravil Vincent. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 10 komentářůSouvisející novinky - Tak pravil Vincent (0)
Kniha Tak pravil Vincent v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 48x |
| v Doporučených | 4x |
| v Mé knihovně | 27x |
| v Chystám se číst | 13x |
| v Chci si koupit | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Pavel Veselý také napsal(a)
| 1990 | Tak pravil Vincent |

78 %
88 %
20 %
Tak pravil Vincent
Vincent Venera, známější coby Svatý Vincent, byl již za svého raného mládí v dobách normalizace poměrně známou pražskou postavičkou – vlastně postavou.
Kniha, kterou před více než čtyřiceti lety sepsal a v samizdatu 5ks vydal výtvarník a evangelista Vincentových proroctví a mouder Pablo de Sax se mezitím stala kultovní.
„Jednou seděl Vincent na zahrádce Malostranské kavárny, když šel kolem Egon Bondy. Vincent na něj zavolal a Bondy si přisedl. Vincent se jal Bondymu vyprávět své vize. Bondy s nadšením poslouchal a přitakával. Před odchodem Vincentovi řekl: Pane Venera, vždyť vy jste pražská postavička! Vincent odpověděl: Ale děte do prdele, pane Fišer, já nejsem žádná pražská postavička, pražská postavička jste vy! Já jsem pražská postava…
“Svatému Vincentovi dnes táhne na sedmdesát a poustevničí v ústraní kláštera, daleko od rodné Prahy, ale Pablo de Sax chystá výrazně rozšířenou novou knihu, zachycující to nejpodstatnější z Vincentových vzpomínek a myšlenkových pochodů.
Vincent dál nese svůj kříž a z invalidního vozíku (po té, co odevzdal vesmíru svatou relikvii - pravou nohu) stále řídí svět a tím i vaše životy.