Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh přehled
Stojím před esesmanem na vratkých, třesoucích se nohou. Nemám odvahu pohlédnout mu do tváře… Přikládá bič k mému krku. Předpokládám, že zanedlouho do tohoto pohybu vloží veškerou sílu a přidusí mě tak, že nebudu moci dýchat. Za m je vše jinak. Zastrčí konec biče pod mou bradu a přinutil mě zvednout hlavu. Poddávám se jeho vůli, přivírám však oči, abych neviděla jeho obličej. „Otevři oči.“ Poslušně otevírám víčka a s hrůzou hledím do jeho modrých, téměř tyrkysových očí, které si mne prohlížejí. NEOBVYKLÝ PŘÍBĚH Za každým vytetovaným číslem na předloktí se skrývá krutý osud. Před námi se odvíjí dlouhých pětasedmdesát let utajovaný příběh Stefanie, která poznala peklo koncentračních táborů na vlastní kůži. Byla ženou význačného představitele domácího odboje a kvůli němu se dostala do Osvětimi. Jako rukojmí a oběť „mužské“ války se sama ocitla na frontě. Jejím bojištěm byly táborové baráky, apelplac a kilometry drátů nabitých elektřinou. Hlad, selekce a ustavičné ohrožení života. Panický strach o děti, výčitky svědomí a bolest. Přesto však přežila. Prošla peklem Osvětimi, Ravesbrücku a Flossenbürgu, přežila pochod smrti. Velkou zásluhu na tom měl Jürgen, dozorce SS. Bylo to přátelství nebo již láska, co je spojovalo… Tento neuvěřitelný příběh nikdo nevymyslel, napsal jej sám život.... celý text
Originální název: Tajemnica z Auschwitz, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 18 komentářůSouvisející novinky - Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh (1)
Knižní novinky (48. týden)
22.11.2020
Kniha Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 77x |
| ve Čtenářské výzvě | 10x |
| v Doporučených | 4x |
| v Mé knihovně | 18x |
| v Chystám se číst | 79x |
| v Chci si koupit | 37x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Nina Majewska-Brown také napsal(a)
| 2020 | Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh |
| 2021 | Anděl života z Osvětimi |
| 2021 | Dvě tváře - Soukromý život osvětimských vrahů |
| 2024 | Zachráněna z Osvětimi - skutečný příběh |

82 %
73 %
48 %
Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh
(SPOILER) Opět velmi náročné, emoční čtení. A stále je to těžké pochopit a zpracovávat, co se za války dělalo za zvěrstva.
Hlavní postava se snažila být silná, takovou vůli to přežít, to si vůbec nedokážu představit. Když to nejhorší měla za sebou, tak aby manžel jí byl oporou, naopak starosti ještě přidělával. Lopatou bych mu dala po hlavě!
Součástí knihy jsou i dobové fotografie a jen umocňují smutnou atmosféru knihy. Plusem jsou i poznámky pod textem.