Tajemství lady Antonie přehled

Rebecca Michéle

Zakázaná vášeň na dvoře Tudorovců. Když se vznětlivému šlechtici narodí místo syna dcera, je jeho choť nucena vydávat holčičku za chlapce, aby ji i s dítětem nezapudil. Poté, co Antonia dospěje, její pravá identita vyjde najevo. Najde útočiště na královském dvoře a stane se důvěrnicí Jany Greyové, budoucí královny. Spolu s ní se Antonia ocitne ve víru politických intrik a spiknutí, jednu věc si však vzít nenechá – právo na lásku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Alpress
Originální název: Königin für neun Tage, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství lady Antonie. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

alnahu
05.10.2025

(SPOILER) Autorka nás v tomto historickém románu provedla příběhem lady Antonie v kterém se prolíná fikce z historickými událostmi.
Od začátku svého života to neměla Antonie lehké ,její matka byla v područí vznětlivého lorda Fentona a protože ten uznávál,jako své nástupce jen syny,byla jeho manželka nucena vydávat Antonii za chlapce.Problém byl,když začala dospívat a její tělo se začínalo měnit a pravda vyšla najevo.Zachrání jí Jana Greyová budoucí královna ,ktera ji přejme ,jako svou důvěrnici.Do příběhu je také zapojen osud Jany ,kterou spojovala láska s mladým nemocným králem Eduardem VI.než zemřel ustanovil Janu Greyovou královnou Anglie a Irska,ale pouze na devět dní,poté ve svých sedmnácti letech byla uvězněna v Toveru a následně popravena.
A jak po té dopadla Antonie na Tudorovském dvoře-plným politických intrik a spiknutí si přečtěte v této dějem nabité historické knize ze šestnáctého století.
Mě se kniha velmi líbila a dobře se četla.

všech 3 komentářů

Související novinky - Tajemství lady Antonie (0)

Kniha Tajemství lady Antonie v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně46x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Rebecca Michéle také napsal(a)

Rebecca Michéle
německá, 1963