Tajemná řeka přehled
Sean Devine, Jimmy Marcus a Dave Boyle společně vyrůstali v irské dělnické čtvrti Bostonu. Jednoho dne je z klukovských her na ulici vyrušil příjezd auta se dvěma muži, jeden z chlapců nastoupil a nechal se odvézt. To, co následovalo, ukončilo chlapecké přátelství a změnilo život všech tří navždy. O dvacet pět let později je z Davea traumatizovaný neurotik, který se snaží udržet při životě své manželství a nepouštět z řetězu démony, jichž je plný. Jimmy, bývalý trestanec, je majitelem krámku a ze Seana se stal kriminalista. Při vyšetřování brutální vraždy mladé dívky se bývalí přátelé opět setkávají na místech, kde prožili dětství. Tajemná řeka je nejen napínavý a drsný psychologický thriller, ale i epický román o lásce a věrnosti, víře a rodině, v němž lidé nevratně poznamenaní minulostí zjišťují, že se ocitli na cestě, která nevyhnutelně vede ke srážce s nejtemnějšími skrytými pravdami o nich samých.... celý text
Originální název: Mystic River, 2001
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha 'Tajemná řeka' od Dennise Lehanea je silným psychologickým dramatem. Čtenáři oceňují její temnou atmosféru a hluboké emocionální prožitky. Příběh tří chlapců, jejichž životy se dramaticky proplétají, je plný bolestných vzpomínek a traumat. Mnozí čtenáři zdůrazňují, jak autor mistrně vykresluje postavy a jejich vnitřní konflikty, což dává příběhu zvláštní hloubku a autenticitu. Dialogy a jazyk jsou vysoce ceněny pro svou přirozenost a sílu vyjádření. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tajemná řeka mohla líbit?
- Milovníci psychologických dramat
- Čtenáři hledající emotivní příběhy
- Fanoušci kvalitní literatury s hlubokými tématy
- Ti, kdo ocení propracované postavy a dialogy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemná řeka. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 38 komentářůSouvisející novinky - Tajemná řeka (0)
Ocenění knihy (3)
(Best Novel)
Zfilmováno
Tajemná řeka (2003)
Kniha Tajemná řeka v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 204x |
| ve Čtenářské výzvě | 16x |
| v Doporučených | 25x |
| v Mé knihovně | 118x |
| v Chystám se číst | 190x |
| v Chci si koupit | 49x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Dennis Lehane také napsal(a)
| 2009 | Prokletý ostrov |
| 2004 | Tajemná řeka |
| 2016 | Pod rouškou noci |
| 2023 | Sbohem, baby |
| 2012 | Černá nenávist |

90 %
73 %

Zajímavá kniha. Hodně depresivní, temná, s velikou dávkou psychologických zápletek.
Zpočátku mi kniha připomínala Spáče. Pachatele jsem začala tušit zhruba od poloviny, jen ten motiv jsem neodhadla správně. Závěr byl zdrcující. Sledovat, jak kvůli rodinným tragédiím roste zlo, nenávist, nepříčetnost, to bylo hrozné.
Je to román, o kterém budu ještě dlouho přemýšlet.