Ta, co jde první přehled

Livia Llewellyn

Stroje v Becherské čtvrti ve městě Obsidie pracují přesčas a všechno se zdá poněkud vychýlené z rovnováhy. Co nevidět začne Epocha II a Ministerstvo porodnictví se už připravuje, ovšem zda bude vražedná Alex při tomto dlouho očekávaném přechodu představovat problém, nebo přínos, se teprve ukáže. Ta, co jde první Livie Llewellynové je mistrovským příspěvkem do světa Mýtu Cthulhu. Předmluva Laird Barron.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2022 , Medusa
Originální název: The One That Comes Before, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ta, co jde první. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LiliDarknight
24.09.2025

Na stránkach je ostrým perom pochmúrne písané o niečom, čo sa podobalo svetu príšer, no pritom chutilo po skutočnosti. O svete, kde je Alex, no pokojne vlastne ktokoľvek z nás. Niekto, kto každý deň vstáva, plný bezmocného hnevu. Hnevu, ktorý nás núti pokračovať, lebo ho nemáme voči komu obrátiť. Hnevu proti systému. Proti svetu. Proti práci. Proti všetkým. Ktorý v nás vrie, no zároveň zbytočne. Lebo sa miesi s beznádejou a bezútešnosťou. Že to môže byť horšie. A možno aj nie, ktohovie.

Ale veru, je to vlastne desivé. Desivé realistickým spôsobom, že keby do našej dimenzie dorazilo nejaké to monštrum, pokojne aj to špagetové, asi by sa nedočkalo očakávanej reakcie. Lebo v porovnaní s tým slepým hnevom a prázdnou bezmocnosťou je to prípadné monštrum len ďalším utorkom. Len je škoda, že v tom skutočnom živote nemáme schopnosti ako taká Alex. Alebo takú voľnosť. To by možno ten bezmocný hnev niekam aj mohol uniknúť.

všech 36 komentářů

Související novinky - Ta, co jde první (0)

Kniha Ta, co jde první v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně88x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Livia Llewellyn také napsal(a)

Livia Llewellyn
americká, 1963