Rozpolcení přehled
Svět Tryllů série
Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel? Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení. Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry. Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech.... celý text
Štítky knihy:
magie, kouzla láska tajemství rozhodování trollové pro dospívající mládež (young adult) fantasy romány + 3 dalších Vydáno: 2013 , Fortuna Libri (CZ)Originální název: Torn, 2010
Co říkají o knize uživatelé?
Druhé pokračování série vyvolává smíšené pocity mezi čtenáři. Někteří chválí napínavější příběh a rozvoj postav, zejména Lokiho, který si získal mnoho fanoušků. Jiní však postrádají čtivost prvního dílu a uvádějí, že děj se vleče. Mnozí se těší na závěrečný díl a doufají v uspokojivé vyřešení příběhu. Celkově se zdá, že série má své silné momenty, ale i slabší části, které mohou ovlivnit čtenářský zážitek. Více v komentářích.
Komu by se kniha Rozpolcení mohla líbit?
- Fanoušci fantasy literatury
- Čtenáři, kteří hledají napínavé příběhy
- Milovníci rozvoje postav a vztahových dynamik
- Ti, kteří se těší na závěrečné díly sérií
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozpolcení. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 63 komentářůSouvisející novinky - Rozpolcení (0)
„To vědí všichni, kdo vůbec něco vědí, jenže dneska už nikdo nic neví.“
Kniha Rozpolcení v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 732x |
| ve Čtenářské výzvě | 15x |
| v Doporučených | 64x |
| v Mé knihovně | 355x |
| v Chystám se číst | 156x |
| v Chci si koupit | 53x |
| v dalších seznamech | 11x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Amanda Hocking také napsal(a)
| 2012 | Dědička |
| 2016 | Mrazivý oheň |
| 2013 | Boj o trůn |
| 2017 | Křišťálové království |
| 2013 | Rozpolcení |

86 %
78 %

Pauzu mezi prvním a druhým díle jsem měla několik let. Ale musím říct, že mě druhý díl možná bavil o něco víc, než ten první. Ale jakmile se jedná o nějakou "ságu", je logické, že první díl je takový představovací. Souhlasím s tím, co tu již bylo řečeno - první část byla akčnější, ale mě upřímně bavila spíše druhá, kde se šlo přece jen víc do hloubky vztahů. Nečekejte žádnou hlubokou psychologii, ale ani plochost postav nebo jistotu kdo, co a proč ;-)