Študáci a kantoři přehled
Proslulá a pokolením za pokolením milovaná kniha o študácích a kantorech, jakási „přírodopisná studie“ o člověku školním, jak to vyslovil sám Jaroslav Žák, obraz svérázného gymnaziálního prostředí, vyprávěný živým jazykem, opírajícím se o slang, humorné ztvárnění myšlenky, že život je vlastně sportovní zápas, škola pak „věčný zápas“ študáků a kantorů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Študáci a kantoři. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 43 komentářůSouvisející novinky - Študáci a kantoři (0)
„Student počítá. Počítá tak říkajíc blbě. Když toho má dvě řádky, řekne profesor žoviálně: „Toto je velmi dobrá metoda.“ Načež smaže tabuli a pokračuje: „A nyní zkusíme jiný způsob.“ Komisař přihlíží a netuší, že naň byla zbudována chatrč.“
Kniha Študáci a kantoři v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 324x |
| ve Čtenářské výzvě | 25x |
| v Doporučených | 22x |
| v Mé knihovně | 135x |
| v Chystám se číst | 77x |
| v Chci si koupit | 8x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
humor zfilmováno studenti škola učitelé, učitelky, pedagogové škola - humor učitel a žákJaroslav Žák také napsal(a)
| 1959 | Bohatýrská trilogie |

69 %
83 %
49 %
30 %

Úžasná knížka. Po letech jsem se k ní vrátila, neztratila nic ze svého půvabu. Přestože uplynulo více jak 80 let od prvního vydání, má co říct i dnes. Vřele doporučuji!