Stručná historie času přehled
Od velkého třesku k černým dírám. Stručná historie času se stala světovým bestsellerem a byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků. Jaká je povaha prostoru a času? Kde se vzal vesmír a kam směřuje? Mohl se na jeho vzniku podílet Bůh? Dá se cestovat časem? Co se stane astronautovi v černé díře? Na takové otázky se pokouší co nejsrozumitelněji odpovědět jeden z nejvýznamnějších vědců současnosti, britský matematik a astrofyzik Stephen Hawking.... celý text
Originální název: A Brief History of Time, 1988
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Stručná historie času" od Stephena Hawkinga je fascinujícím pohledem na vesmír a jeho tajemství. Autor se snaží přístupně vysvětlit složité koncepty, jako je vznik času a černé díry. I když je text stručný, obsahuje mnoho zajímavých myšlenek a teorií. Čtenáři, kteří mají alespoň základní znalosti z fyziky, si z ní odnesou cenné informace a podněty k zamyšlení. Kniha je určena širokému publiku, ale pro úplné laiky může být náročná na pochopení. Přesto zůstává oblíbenou volbou pro ty, kteří chtějí proniknout do tajemství vesmíru. Více v komentářích.
Komu by se kniha Stručná historie času mohla líbit?
- Milovníci vědecké literatury
- Čtenáři se zájmem o astrofyziku
- Laici hledající přístupné vysvětlení složitých témat
- Studenti fyziky a přírodních věd
- Fascinovaní vesmírem a jeho zákonitostmi
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stručná historie času. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 143 komentářůSouvisející novinky - Stručná historie času (1)
19 knih, díky kterým už budete vědět skoro o všem
22.03.2017
Kniha Stručná historie času v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 104x |
| v Přečtených | 1 305x |
| ve Čtenářské výzvě | 177x |
| v Doporučených | 77x |
| v Mé knihovně | 578x |
| v Chystám se číst | 702x |
| v Chci si koupit | 224x |
| v dalších seznamech | 16x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vesmír fyzika přírodní vědy věda čas kosmologie (vznik, vývoj, zánik vesmíru) stručná historieStephen William Hawking také napsal(a)
| 1991 | Stručná historie času |
| 2008 | Jirkův tajný klíč k vesmíru |
| 2004 | Ilustrovaná teorie všeho |
| 2002 | Vesmír v kostce |
| 1995 | Černé díry a budoucnost vesmíru |

88 %

Stručná historie času je trochu náročnější kniha, která určitě nejde přečíst na jeden zátah nebo za týden.
Četla jsem po kousíčkách a rozhodně nelituji, že jsem se do ní pustila.
Je v ní mnoho užitečných informací o černých dírách, relativitě, elektromagnetické síle, částicích, vesmíru, velkém třesku, času, lidskému chápání, o lidské zvědavosti, o nekonečnosti vesmíru...
Fyziku jsem nikdy neměla moc ráda, ale tato kniha mě překvapila, zaujala a opravdu obohatila. Bavilo mě ji číst, i když jsem se občas musela zastavit a nad věcmi víc přemýšlet. Často mě vedla k zamyšlení – svět je totiž mnohem větší, než si myslíme.