Stránky atramentu přehled
Hovorí sa, že knihy sú len na čítanie. Čo ak však z jednej vyjde muž, ktorý vám prevráti život hore nohami? Tri roky. Presne toľko času uplynulo, odkedy Aurora Scottová nechala za sebou New York aj všetko, čo ju takmer zničilo. V Londýne má nový život, úspešnú kariéru v prestížnom vydavateľstve a nepreniknuteľný úsmev, ktorý maskuje to, čo nosí pod povrchom. Keď však objaví záhadnú knihu bez autora, netuší, že jej prečítaním otvorí bránu medzi svetmi. Z atramentu sa vynorí Damien Thane – muž, ktorý určite nepatrí do reality. Je sarkastický, arogantný, nepríjemne príťažlivý... a tvrdí, že patrí do sveta, o ktorom doteraz len čítala. Velmora – gotický svet, kde myšlienky tečú v podobe striebristých vlákien a farby znamenajú mdlosť a sivosť. Aurora nevie, prečo ho kniha priviedla práve k nej, no cíti, že medzi nimi vibruje niečo nebezpečné. Hranice sa stierajú – medzi realitou a fikciou, medzi túžbou a osudom. Kým sa snažia zistiť, prečo ich magická kniha spojila a čo im zvláštny knihovník chcel svojou hádankou naznačiť, medzi riadkami ožíva ich minulosť, vina aj jazvy, ktoré sa doteraz nezahojili. Stránky atramentu vás vezmú na cestu, kde ona prestala vidieť farby, zatiaľ čo on žil vo svete bez nich. Magický realizmus o bolesti, ktorú si nosíme v duši, a o láske, ktorá nás donúti znova cítiť. Pretože niektoré knihy si nevyberáš. Ony si vyberajú teba.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stránky atramentu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
Související novinky - Stránky atramentu (1)
Období trnů, Porušený slib a další knižní novinky (43. týden)
19.10.2025
Kniha Stránky atramentu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 6x |
| v Mé knihovně | 36x |
| v Chystám se číst | 35x |
| v Chci si koupit | 15x |
| v dalších seznamech | 3x |

89 %
78 %
Stránky atramentu
(SPOILER) Pre všetkých, ktorí prestali veriť na lásku.
Toto je veľmi emotívny príbeh o ľudskom zlomení, utrpení, hľadaní nádeje a lásky.
Veľmi sa mi páčilo, že autorka každú kapitolu označila skladbou, vďaka ktorej ste sa mohli ponoriť do čítania s melódiou.
Musím povedať, že čo sa týka lyrickej skladby tohto príbehu, kniha má veľmi krásne slovné vyjadrenia, citáty, ktoré som si počas čítania neustále ukladala.
Hlavnou postavou je Damien Thane - hlavný Noxtor ( ovládač mysli a sudca )
Ktorý žije vo svete tieňov, šedosti a pochmúrnosti, ktorý hľadá postupne únik z jeho reality no zároveň sa bojí objaviť farby.
Aurora -naopak že je vo svete plnom farebnosti rôznorodosti, no bojí sa že ju vlastné obavy z minulosti stiahnú do temnoty.
Ich stret nie je ani náhodou romantický, Damien doslova vystúpi z knihy, ktorú Aurora začne čítať ( asi si znovu prečítam Quicksilvera či Dvory a počkám si na chlapcov )
Postupom príbehu spoznávajú jeden druhého - ona mu ukazuje farby a veselosť života a on sa ju na oplátku snaží vytiahnuť z temnoty.
„Nie všetok atrament ostane len na stránkach kníh, Aurora. Niektoré príbehy presakujú ďalej, než by mali.“
Romantická linka je veľmi nenásilná, vzájomné interakcie sú vtipné, peprné, energia medzi nimi postupne graduje - také klasické duo, kde ani jeden z nich si nechce pripustiť, že už sa navzájom do seba zamilovali #enemiestolovers #slowburn
Občas to bolo až malinko otravné ..
Koniec príbehu je taký horko sladký, vykúpený dlhým odlúčením - 390 dní odlúčení od seba, kde sa ich duše vzájomne hľadali, no napriek tomu sa spojili
„Nie všetok atrament ostane len na stránkach kníh.“