Stopařův průvodce Galaxií přehled
Stopařův průvodce Galaxií série
Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Hlavní hrdina příběhu, docela obyčejný pozemšťan jménem Arthur Dent, má to štěstí, že s pomocí svého přítele Forda Prefecta, údajně nezaměstnaného herce, z něhož se vyklube mimozemšťan, stopne kosmickou loď, a tak se mu podaří uniknout z místa katastrofy.. Nové, ilustrované vydání.... celý text
Originální název: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 1979
Co říkají o knize uživatelé?
Stopařův průvodce Galaxií je klasické dílo, které spojuje absurdní humor s filozofickými úvahami. Příběh sleduje Arthura Denta, jenž se ocitá v bizarních situacích napříč vesmírem. Postavy jako depresivní robot Marvin dodávají příběhu na hloubce a vtipu. Kniha je plná originálních nápadů a slovních hříček, které čtenáře pobaví a přimějí k zamyšlení. Je to dílo, které si zaslouží pozornost a opakované čtení, neboť nabízí stále nové pohledy na známé otázky života a vesmíru. Více v komentářích.
Komu by se kniha Stopařův průvodce Galaxií mohla líbit?
- Milovníci absurdního humoru
- Čtenáři sci-fi literatury
- Příznivci britského humoru
- Fanoušci originálních příběhů
- Ti, kteří hledají hlubší myšlenky v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stopařův průvodce Galaxií. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 663 komentářůSouvisející novinky - Stopařův průvodce Galaxií (1)
Osamělý vlk, Děti padlých bohů a další knižní novinky (44. týden)
26.10.2025
„Stále více lidí se přiklánělo k názoru, že udělali nenapravitelnou chybu, už tehdy, když slezli ze stromů. Někteří dokonce tvrdili, že chybou bylo vůbec na ty stromy lézt, že měli všichni pěkně zůstat v oceánech.“
„Stává se z tebe tučňák. Nech toho, prosím tě.“
všech 3 citátů najdete u autoraZfilmováno
Stopařův průvodce po Galaxii (2005)
Kniha Stopařův průvodce Galaxií v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 106x |
| v Přečtených | 7 455x |
| ve Čtenářské výzvě | 1 198x |
| v Doporučených | 589x |
| v Mé knihovně | 1 521x |
| v Chystám se číst | 1 452x |
| v Chci si koupit | 295x |
| v dalších seznamech | 68x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vesmír humor zfilmováno anglická literatura mimozemšťané parodie stopaři humorné sci-fi turistické průvodce sci-fi rományDouglas Adams také napsal(a)
| 2003 | Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho |
| 2002 | Život, vesmír a vůbec |
| 2002 | Převážně neškodná |
| 2002 | Sbohem, a díky za ryby |
| 1991 | Stopařův průvodce po Galaxii / Restaurant na konci vesmíru |

87 %

Vlastně je to naprostá slátanina postavená na britsekém humoru, která tak moc nedává smysl, až naprosto dává smysl. Původně jsem znala jen film, tak mě trochu zarazilo, že pokud se chci dobrat základní otázky, asi mi nezbyde nic jiného, než si přečíst zbytek pentalogie, což se klidně může stát.