Stavy nestavy, bytosti nebytosti přehled

Petr Heteša

V podstatě je to soubor povídek o lidech. O lidech z města i vesnice, z obchodů i kanceláří, z metra i pravidelných meziplanetárních linek. A hlavně o jejich interakcích s anděly i démony (ať už pozemského či mimozemského původu), se stroji, roboty i androidy, s lišejníkem na skále Síria či žhavou lávou vyvěrající ze Země. O jejich interakcích s neurčitými strukturami mimoplanetárních bytostí či softwarovými řetězci infikovanými umělou inteligencí. Předem jsem ze hry vyloučil upíry, vlkodlaky a elfy, jelikož na ně nevěřím. Soubor povídek o životě založeném na čtyřech aminokyselinách shlukujících se do struktury DNA a produkujících bílkoviny v kontaktu s životem založeným na úplně jiné bázi, ať už jde o iontové vlnění, pekelnou plazmu či vesmírnou entitu. Všechny ty příběhy se staly. A jestli se nestaly, tak se určitě stanou. A v tom nejhorším případě se právě teď dějí. Sbírka povídek.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stavy nestavy, bytosti nebytosti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mol378
31.08.2025

Jsem zcela nadšena, a to jsem myslela, že povídkami už mě můj oblíbený autor snad nijak neohromí! Ohromil. Ne sice všemi stejně, ale známka je za celkový umělecký dojem. Gejzír fantazie a dost podnětů k zamyšlení parádně zábavnou formou. Doporučuji komentář Marlowa - ostatně, všechny Marlowovy komentáře ever.

všech 23 komentářů

Související novinky - Stavy nestavy, bytosti nebytosti (0)

Všechny ty příběhy se staly. A jestli se nestaly, tak se určitě stanou. A v tom nejhorším případě se právě teď dějí. (Stavy, nestavy, bytosti, nebytosti)

A co jsi říkala, že necháme na potom, až uzavřeme tu obchodní stránku věci? (Neznámá známá)

všech 45 citátů najdete u autora

Kniha Stavy nestavy, bytosti nebytosti v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně55x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi