Staré odrůdy přehled

Staré odrůdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493099/bmid_stare-odrudy-99H-493099.png 4 553 553

Román o tom, jak snadno lze ztratit kontrolu nad životem a jak je obtížné získat ji zpět Sally a Liss — dvě ženy, které by nemohly být rozdílnější. Sally má před maturitou, ale jediné, co si přeje, je mít pokoj. Na všechny se zlobí a všechno nesnáší: návrhy, nabídky, pravidla, předpisy, dospělé… Nejvíc ze všeho ale nesnáší otázky, hlavně ty, které se týkají jejího vzhledu. A tak se rozhodne utéct. Mlčenlivá Liss žije sama na statku mezi poli a vinicemi a vypadá to, že všechny práce kolem hospodářství bez problémů zvládá. Hned při prvním setkání Sally zjišťuje, že Liss je jiná než ostatní dospělí — pokradmu si ji neprohlíží, nesoudí ji, neklade jí podezíravé otázky. Liss nabídne Sally nocleh a jedna noc na statku se změní v pobyt na dobu neurčitou. Sally pomáhá Liss s hospodářstvím a mezi starými hrušněmi a včelími úly objevuje kouzlo obyčejnosti. Liss však není zdaleka tak silná, jak se zdá, a možná to nakonec nebude Sally, kdo potřebuje zachránit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host

Alte Sorten, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staré odrůdy. Přihlašte se a napište ho.

hezuveru
18.09.2024 4 z 5

od začátku jsem netušila, jakym směrem by se mohl příběh táhnout a hlavně, co mam vyčíst mezi řádky. asi tam opravdu nic takoveho nebylo a autor jen chtel, abychom do sebe nasali atmosféru venkovského podzimu. hrozne se mi líbily impresionisticke části - jak tančilo světlo, co hlavní hrdinky citily, co slyšely.. udělalo mi to velkou radost. po dlouhé době se citim po cteni odpocata a hned bych vyrazila za Liss a Sally. moc moc bych si prala ležet vedle nich v trávě a ochutnavat veškeré druhy hrusek a ne jen to. s blížícím se koncem prázdnin jsem si nemohla vybrat lepsi cteni. ta knížka věděla, proc se ma na me v te knihovně takhle usmívat! a fun fact, byla jsem první, kdo si tuhle knizku půjčil! takže jsem ji střežila jako oko v hlavě

Ossobuco_TU
15.09.2024 4 z 5

Uvěřitelnost schází, příliš mnoho náhod, ale když se kniha trefí člověku do nálady, tak to někdy nevadí. Arenz je mistr v navození atmosféry a pokud potřebujete (víc) podzimu do svých životů, tak tady nesáhnete vedle.

Janek
09.09.2024 4 z 5

Tahle knížka voní polem, lesem, hruškami a společnou prací dvou osudem zkoušených žen. Ty osudy prosvítají mezi řádky pomalu a postupně. Až do samotného závěru to bylo skvělé, POMALÉ čtení. Ale zdá se mi, že odhalení Lissina příběhu už bylo zbytečně na sílu a málo uvěřitelné.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Bez nebezpečí se nekoná žádné dobrodružství.

Všechno má svou historii. I nehybné věci mají svůj příběh.

Člověk mění všechno kolem sebe už jen tím, že tu je.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Staré odrůdy v seznamech