Star Wars - Vrcholná Republika: Hranice rovnováhy 1 přehled

Justina Ireland, Šima Šinja

Stovky let před ságou Skywalkerů začíná nové dobrodružství... Expanze napříč hvězdami vrcholí. Věhlasní Jediové, důvěryhodní strážci míru, chrání Republiku a svým světlem provázejí ty, kteří se vydávají do nejtemnějších koutů galaxie. Během dozvuků hyperprostorové katastrofy musí mladá rytířka Jedi Lily Tora-Asi pomoci s přesídlením civilistů na Banchii, donedávna neobydlenou planetu v soustavě Inugg, daleko na Vnějším okraji. Banchii je také místem nového chrámu Jediů, vedeného mistrem Arkoffem, Lilyiným wookieeským mentorem. Zatímco se Lily potýká s náporem příchozích osadníků i podivnými záhadami této odlehlé výspy, přemýšlí, zda pro nastolení míru v galaxii dělá dost. Když se však začnou vynořovat skrytá nebezpečí, čelí mladá Jedi své dosud největší výzvě...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Star Wars - Vrcholná Republika: Hranice rovnováhy 1. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Vjeerus
30.11.2025

Filmy jsem kdysi jednou viděla, takže svět zhruba znám, ale úplně zarytý fanoušek nejsem. I tak jsem se do mangy pustila, protože tu já zase moc ráda. A nelituju.
Hlavní hrdinka mi docela přirostla k srdci tím, že hodně přemýšlí a vlastně i dost pochybuje. To jí ale nebrání v krizových situacích vymyslet skvělé plány a naslouchat intuici.
Jelikož se děj odehrává stovky let před před ságou Skywalkerů, není úplně potřeba znát její děj. Stačí mít obecný přehled, možná ani ten ne, aby se člověk v příběhu vyznal. Kresba mi přijde velmi přehledná a s jasnými konturami, takže si myslím, že dokáže vtáhnout i nováčky v manze.
Příběh vlastně začíná na začátku osidlování planety a tak postupně poznáváme její zákoutí a sledujeme růst osady. Nesmí chybět nečekaný zvrat, který prověří schopnosti hlavní hrdinky. No a koncem si autoři zajistili ne jednoho čtenáře do dalšího dílu. Zrady a záhady totiž fungují jako dokonalý magnet.

všech 4 komentářů

Související novinky - Star Wars - Vrcholná Republika: Hranice rovnováhy 1 (0)

Kniha Star Wars - Vrcholná Republika: Hranice rovnováhy 1 v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně2x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi